Algemeen

De academie van Heist-op-den-Berg kan uitbreiden

De deputatie van de provincie Antwerpen zorgde er door de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘’Academie’ voor dat de teken- en muziekacademie van Heist-op-den-Berg kan uitbreiden.
Deze uitbreiding is meer dan noodzakelijk omdat door het groeiend aantal cursisten de bestaande infrastructuur te klein is geworden. Hierdoor is verdere aangroei ook niet meer mogelijk.

Huidige locatie ideaal

'De huidige locatie van de academie is ideaal, centraal in de gemeente, vlakbij andere scholen en goed ontsloten door verschillende verkeersmodi', aldus Koen Helsen (open vld) gedeputeerde voor ruimtelijke ordening. 'Verhuizen was dus geen optie'. Om de uitbreiding mogelijk te maken werd het aanpalend pand, een voormalige muziekwinkel, aangekocht en wordt in het uitvoeringsplan dit perceel herbestemd naar zone voor openbare voorzieningen. Hier zal een gebouw opgericht worden, ietwat het spiegelbeeld van het bestaande L-vormige gebouw, waardoor een binnenplein ontstaat dat zal dienst doen als centrale ruimte.

Parkeermogelijkheden

Naast het plaatstekort stelt er zich ook een probleem op vlak van parkeermogelijkheden. De huidige parking is niet meer afdoende en ook niet ideaal gelegen. Daarom werden andere mogelijkheden onderzocht en werd uiteindelijk gekozen voor de aanleg van een parking op enkele nog niet bebouwde percelen in de Hof Van Riemestraat. Deze percelen doen momenteel al dienst als parking voor de school en het kinderdagverblijf.

Er zal een eerste instantie een bovengrondse parking aangelegd worden die zowel deel de school, de academie, het kinderdagverblijf, als de toekomstige bewoners kan gebruikt worden. Op langere termijn kan onderzocht worden of hier eventueel een ondergrondse parking kan komen, om zo dan gelijkgronds een woningbouwrij te realiseren.

'Dit ruimtelijk uitvoeringsplan biedt de perfecte uitbreidingsmogelijkheden voor de academie, op een ideale locatie en met de nodige parkeerfaciliteiten', besluit Koen Helsen.
Build for Life