Algemeen

De Vlaamse Renovatiedag 2004

Follow the Guide en NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie organiseren voor de 6de jaar op rij de Vlaamse Renovatiedag. Op zondag 23 mei 2004 zetten architecten, interieurarchitecten, andere bouwprofessionals en bewoners meer dan 109 kwalitatieve projecten, verspreid over Vlaanderen, tussen 13u00 en 18u00 hun deuren wagenwijd open om u hun oplossingen te tonen.

Alle projecten zijn renovaties “pur sang” en belichten voornamelijk woningbouw en huisvesting. Uiteraard staan we ook niet stil bij de nieuwe ontwikkelingen. Door de samenwerking met Radio 2 kreeg de Vlaamse Renovatiedag een extra impuls op promotioneel gebied. Door de verdere samenwerking met de Vlaamse Overheid werd de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij bereid gevonden om in elke provincie enkele renovatieprojecten in te dienen voor sociale huisvesting. Hiermee bewijzen we dat renovaties niet per sé duur hoeven te zijn. Voor deze editie kregen acht projecten de titel van “project in de kijker” mee. Deze projecten blinken op de één of andere manier uit in vernieuwende renovatie.

In een constant streven naar kwaliteit zijn Follow The Guide en het NAV ervan overtuigd dat er nog betere renovatieprojecten meedoen ten opzichte van de vorige jaren en deze trend willen ze ook voor de toekomstige edities verder zetten. Wij verwachten op 23 mei 2004 vele duizenden bezoekers die de 109 projecten zullen bezoeken. Een waardering voor het werk van de (interieur)architecten en bouwbedrijven maar ook een beloning voor de gastvrijheid van de bouwheren.

Naar aanleiding van dit evenement werd een programmabrochure van de deelnemende projecten samengesteld. Belangstellenden kunnen deze gratis brochure aanvragen via het NAV, piet.delanghe@admb.be of 050/474.666. De uitgebreide programmabrochure wordt vanaf begin mei eveneens gratis aangeboden bij aankoop van de 7de editie van de “Renovatiegids nr. 7”, een praktisch naslagwerk van 200 pagina’s met tal van geslaagde voorbeelden van gerenoveerde woningen.

De Vlaamse Renovatiedag is een organisatie van Follow The Guide en NAV en wordt aangeboden door Delta Light, Koramic, Grohe, Reynaers Aluminium en Saint-Gobain Glass in samenwerking met De Woongids, Easy.be, Kack Weekend en Ik ga bouwen én met de steun van de Vlaamse overheid.
Build for Life