Tuin

De Tuindagen van Brasschaat 21 tot 24 mei 2009

Zeldzame planten en bloemen, tijdloos tuinmeubilair, stijlvolle tuindecoratie, outdoor-lifestyle producten en kunst in één van de mooiste parken van Vlaanderen : het gemeentepark van Brasschaat.

Bij deze eerste editie van de Tuindagen van Brasschaat nodigen wij u van harte uit om met de laatste nieuwe tuin-en outdoorlifestyle trends kennis te maken. In het exclusief kader van het 147ha grote gemeentepark selecteerden wij een keur van specialisten op tuingebied die klaar staan om u met raad en daad te helpen uw stoutste tuindromen te verwezenlijken.

Bloeiende planten alom : bij de gespecialiseerde plantenkwekers wacht u een oogverblindend kleurenspel, een combinatie van voorjaarsbloeiers, éénjarigen, heesters, exoten en tal van vaste planten .

Opmars der exoten : 'global warming' en opeenvolgende zachte winters hebben de interesse in 'winterharde' mediterane en zuiderse planten sterk doen toenemen. Olijfbomen, vijgebomen, palmbomen, citrusbomen, bananebomen, boomvarens... allen vinden ze hun weg naar onze tuinen. Op het terras, in kuip of op een zonnige en beschutte plaats in volle grond, brengen ze dat vleugje exotisme dat doet dromen van verre reizen.

Buitenleven is 'in' : bij diverse tuinstylen horen diverse persoonlijkheden en meer en meer is onze tuin het verlengde van onze woning geworden. We gaan met zijn allen meer en meer buitenleven. Bewijs daarvan zijn de talrijke orangerieëën, veranda's, pergola's, buitenkeukens en stijlvolle bijgebouwen die de laatste jaren in onze tuinen ingang vonden.

Wellness in de tuin : ook de wellness doet meer en meer zijn intrede : zwembaden , hot tubes, sauna’s en jaccuzi's zijn niet langer het voorrecht van de "happy few " en voor de echte milieubewuste tuinliefhebber is de ecologische zwemvijver een mooi alternatief.

Een van de mooiste Engelse landschapsparken van Vlaanderen

De tuindagen van Brasschaat gaan door in het gemeentepark van Brasschaat. Dit prachtige, 147ha grote domein vormt een belangrijke groene long voor de gemeente en omvat diverse zonne-en speelweiden,rozentuin,hertenpark,roeivijver,minigolf, fit-o-meter en diverse drank en eetgelegenheden. Om deze groene oase met grote botanische rijkdom op lange termijn te vrijwaren werd door de gemeente Brasschaat een masterplan uitgewerkt ten einde de recreatiedruk te beheersen en de ecologische en cultuurhistorisch waardevolle elementen in hun vroegere glorie te herstellen.



Praktische Info

Tuindagen van Brasschaat van donderdag 21 mei tot en met zondag 24 mei in het gemeentepark van Brasschaat – toegang via de Hemelakkers en de Elshoutbaan.

Iedere dag open van 10 u tot 18 u

Meer Beursinfo : tel –050/360583 – info@tuindagenbrasschaat.be - www.tuindagenbrasschaat.be

Inkom : 8 € - kinderen tot 14 jaar gratis, honden aan leiband toegelaten.

Cateringfaciliteiten binnen de beurs + gezellige restaurantuitbatingen net buiten het beursterrein.

Parking gratis –ruime parkeermogelijkheden in onmiddelijke omgeving van de beide ingangen.