Algemeen

De Belgische technologiesector hinkt achterop

België dreigt achterop te raken in de informatica- en communicatietechnologie. Dat zegt Agoria, de federatie van de technologiesector.

De ICT-sector in België boert niet zo goed als in de omliggende landen. Dat is de belangrijkste conclusie van de studie die Agoria heeft laten uitvoeren. De sector is erg belangrijk voor de economische groei maar heeft de voorbije jaren een klap gekregen.

Volgens de Leuvense professor Sleuwagen die de studie heeft uitgevoerd, is de Belgische ICT-sector te afhankelijk van buitenlandse bedrijven en trekt ons land te weinig hoofdrolspelers uit de sector aan.

Van de 100 grootste ICT-bedrijven ter wereld zijn er slechts 30 actief in België. In Ierland zijn er 70 van die bedrijven actief. Volgens de studie moet de overheid beter inspelen op de ontwikkelingen in de sector en bedrijven overhalen om zich hier te vestigen.

Anderzijds moet België volgens de studie de voorwaarden creëren zodat meer eigen technologiebedrijven zich zouden kunnen ontwikkelen. Zo zou het menselijk kapitaal minder belast moeten worden.

In de Belgische technologiesector werken nu 120.000 mensen.
Build for Life