Algemeen

De Ark van Noë te Kasterlee kan uitbreiden

De deputatie van de provincie Antwerpen volgde het advies van gedeputeerde Koen Helsen en gaf zijn goedkeuring aan het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Ark van Noë’. Hierdoor kan de gemeente Kasterlee het recreatiedomein ‘Ark van Noë’ regulariseren, optimaliseren en beperkt uitbreiden. Daarnaast zal de bestaande woning opgevormd worden naar een verblijf (max. 8 kamers) voor jeugdlogies of gastenkamers.

Naar uitbreiding wordt er ondermeer gedacht aan een ecologische zwemvijver, een visvijver, een horecazaak met buitenterras en een speelterrein. Wat zeker niet zal toegestaan worden is uitbreiding in het actief landbouwgebied, wildparkeren, en hotelfaciliteiten, feestzaal of danszaal. Tevens zal er op toegezien worden dat de nodige buffering wordt aangebracht ten opzichte van het open landschap en de Nete.

‘Het ruimtelijk uitvoeringsplan werd opgemaakt met de bedoeling een leefbaar recreatiegebied te creëren op een duurzame en verantwoorde manier met aandacht voor de kwetsbaarheid van het gebied’, besluit Koen Helsen.
Build for Life