Verbouwen

De 100 conferenties van Batibouw 2023

De 100 conferenties van Batibouw 2023
Batibouw, de grootste Belgische beurs voor bouw, renovatie en interieurinrichting, keert binnenkort terug voor een langverwachte editie van 14 tot 19 maart. Gezien de huidige energiesituatie en de voortdurende technologische veranderingen, wil BATIBOUW meer dan ooit het referentiepunt zijn om oplossingen te vinden en de nodige adviezen te krijgen over bouw en renovatie (van energiebesparing tot interieurinrichting). Daarom worden er zes advieszones gecreëerd in de verschillende paleizen van Brussels Expo. De BATIBOUW Academy, de grootste zone, heeft een vol programma met niet minder dan 100 conferenties gedurende de zes dagen van de beurs. Sommige zones werden reeds geïntroduceerd tijdens de vorige editie, andere zullen dit jaar ingehuldigd worden. Samen vormen deze adviespunten de "BATIBOUW EXPERIENCE". We nemen u mee op rondleiding…

Batibouw 2023

BATIBOUW ACADEMY

De eerste stop is in Paleis 5, bij de BATIBOUW Academy. Deze zone is gewijd aan seminars, conferenties, demonstraties en workshops. Professionals uit de sector zullen sessies geven voor een publiek van maximaal 120 personen. Bezoekers kunnen er zeer diverse onderwerpen ontdekken, zoals de hulp die beschikbaar is bij renovatie, preventie van huishoudelijke ongevallen of het juiste gebruik van kleuren en texturen in interieurs.

Hieronder vindt u het programma van de sessies.

Deelname aan deze sessies is gratis*, maar een online afspraak maken is noodzakelijk.

MATCHMAKING ZONE

We blijven in Paleis 5 om de Matchmaking Zone te ontdekken. Deze zone, met dezelfde uiteenlopende onderwerpen als de BATIBOUW Academy, focust op individuele afspraken. Deze worden gemaakt met twaalf experts en adviseurs die persoonlijk vragen van bezoekers zullen beantwoorden voor concrete projecten.

Deze ontmoetingen zijn gratis*, maar vereisen een online afspraak.

ENERGY SOLUTIONS

Op weg naar Paleis 7. Energie is nu een centrale vraag in elk bouw- of renovatieproject. De Energy Solutions-zone is er volledig aan gewijd. Zonnepanelen, warmtepompen, domotica, ... tien partners zullen op dezelfde plaats bijeenkomen en staan er klaar om bezoekers te helpen hun persoonlijk energieverbruik te optimaliseren.

KITCHEN XPERIENCE

De keukens maken hun grote terugkeer in Paleis 11. In het midden van de nieuwste keukens zal de Kitchen Xperience voornamelijk huishoudelijke apparaten tentoonstellen. Om de laatste technologieën en functionaliteiten op dit gebied te presenteren, rekent BATIBOUW op de expertise van partners zoals Beko, Miele en Samsung.

COOKING THEATRE

Een beetje honger? Het Cooking Theatre en zijn uitgebreide programma van culinaire demonstraties is in de buurt… Marc Costers en Loïc 'fou du cuisine', twee getalenteerde chefs laten hun vaardigheden en creativiteit zien aan de hand van klassieke gerechten met een moderne twist tot vernieuwende en gedurfde recepten.

FLEX LIVING

We eindigen onze BATIBOUW EXPERIENCE in de Patio. Na een groot succes vorig jaar zal de Flex Living-zone opnieuw alternatieven presenteren voor traditionele huisvesting. Denk bijvoorbeeld aan containerwoningen, tiny houses, maar ook huisuitbreidingen naar de tuin. Deze inspiratiezone zal worden ingericht in een bijzondere "Urban Street" setting.

Het thema van BATIBOUW 2023: duurzaamheid

Naast de vijf zones zal deze editie onvermijdelijk in het teken staan van energie-efficiëntie. BATIBOUW wil de bouwer en renoveerder van morgen helpen de juiste reflexen aan te nemen in de huidige context. Een persdossier is opgesteld in het kader van dit thema. Download het hieronder.

Ook interessant