Bedrijfsnieuws

Daniel Hager is de nieuwe CEO van de Hager Group

Vanaf 1 juli 2008 is Daniel Hager - voorheen Chief Operating Officer - de nieuwe CEO van de Hager Group. Hij volgt daarmee Alfred Bricka op die de functie invulde sedert 1988. Deze generatiewissel werd gedurende lange tijd voorbereid door de aandeelhouders en de algemene directie van de groep. De wissel versterkt de onderneming aan de basis en in haar ontwikkelingsmodel.

Na zijn hogere handelsstudies aan de Ecole Européenne des Affaires (EAP) deed Daniel Hager professionele ervaring op in meerdere internationale ondernemingen, alvorens het familiebedrijf te vervoegen in 2003. Door hem de functie van CEO toe te vertrouwen, bevestigt de groep haar wil om op termijn een onafhankelijke familiale onderneming te blijven.

Alfred Bricka stond gedurende vele jaren met succes aan het hoofd van de onderneming en was één van de hoofdrolspelers in de ontwikkeling van de groep. Hij werd nu aangesteld als voorzitter van de Supervisory Board. Evi Hager wordt er de nieuwe Vice-President, na meerdere jaren actief te zijn geweest binnen de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur verwelkomt twee nieuwe leden: Bertrand Schmitt, ingenieur en afgestudeerd in economie, op de post van C.O.O. (Chief Operating Officer) en Philippe Ferragu, met een diploma van de Ecole Supérieure de Commerce de Paris, op de post van C.G.R.O. (Chief Groupe Resources Officer).

Voor Hager garandeert deze generatiewissel de continuïteit in de ontwikkeling van de onderneming en van haar onafhankelijkheid. De groep creëert er de middelen mee om het vertrouwen te bestendigen dat de voorbije jaren werd verworven bij zijn klanten door haar aanbod van kwaliteitsproducten en degelijke ondersteuning van haar medewerkers.

De Hager Group, toonaangevend Europees speler in de sector van de elektrische installatie.

Opgericht in 1955, positioneert de Hager Group zich als één van de belangrijke spelers in de sector van de elektrische installatie. Haar gamma, gefocust op de distributie van elektrische energie, omvat een ruim aanbod oplossingen en diensten zowel voor residentiële en professionele gebouwen als voor industriële toepassingen.
Dankzij een continue ontwikkeling van bij de oprichting, is de Hager Group blijven groeien. In 2007 werd een zakencijfer van meer dan 1,3 miljard euro gerealiseerd.

Met een mondiale uitstraling en wereldwijde vestigingen blijft Hager fier op haar Europese roots, zoals wordt aangetoond door de invoering in 2007 van het statuut van Europese Onderneming. De groep telt vandaag bijna 11000 medewerkers en beschikt over 30 productiesites in 12 verschillende landen.

De vertrouwensrelatie met klanten en partners die de groep al 50 jaar uitbouwt, resulteert in een sterke lokale en regionale aanwezigheid via de 7000 verkoopspunten in meer dan 55 landen.
Build for Life