Algemeen

Dakwerkers geven nieuwe lichting VTI een duwtje in de rug

Gisteren heeft Bouwunie Limburg Dakwerkers de dakwerkersafdeling van het VTI Beringen een duwtje in de rug gegeven, zowel materieel als financieel. Leon Peters, voorzitter van Bouwunie Limburg dakwerkers: “Als beroepsorganisatie vinden wij het ontzettend belangrijk dat de toekomstige dakwerkers goed geëquipeerd zijn tijdens hun opleiding zodat ze op een vakkundige manier de stiel kunnen leren. Met deze actie geven we gevolg aan de kreetroep van de afdeling dakwerken van het VTI”.

“Naast schroefmachines ter waarde van 1500 euro en restpartijen van materialen allerhande van onze bestuursleden mag het VTI ook een cheque ter waarde van 650 euro in ontvangst nemen voor de aankoop van materialen bij CPE by Tectum uit Genk, leverancier van dakmaterialen en tevens partner van Bouwunie Limburg Dakwerkers. CPE verhoogde de waarde van de cheque van 550 naar 650 euro en doet hiermee een bijkomende geste aan het VTI”, vervolgt Davy Maesen, coördinator bij Bouwunie Limburg.

Bouwunie Limburg Dakwerkers speelt hiermee in op de actuele problematiek van instroom en doorstroming van jongeren in en uit het bouwonderwijs naar de sector. Op vlak van instroom tellen we in Vlaanderen een daling vast van 26% t.o.v. vorig schooljaar, terwijl deze in Limburg 14% bedraagt (bron: cijfers kerndienst FVB- studiedienst). “Bouwunie Limburg Dakwerkers hecht dan ook veel belang een aan goede samenwerking met de Limburgse bouwvakscholen, in casu het VTI Beringen, de enige Limburgse bouwvakschool met een afdeling dakwerken. De bouwsector aantrekkelijker maken aan de instroomkant blijft dus de boodschap! Deze actie levert hier alvast een bijdrage aan en zet het beroep van dakwerker nog eens extra in de kijker, besluit Davy Maesen.
Build for Life