Daktuin op ‘De Boel’ geopend

  NL   18 juli 2016 Bron: ndcc
Daktuin op ‘De Boel’ geopend
Hans van Heeswijk architecten
In opdracht van Vesteda werkt Hans van Heeswijk architecten aan de De Boelelaan op de Zuidas in Amsterdam aan een grootschalige transformatie van een appartementencomplex. Met de vernieuwing heeft het gebouw ook een nieuwe naam gekregen: ‘De Boel’. Als onderdeel van deze omvangrijke renovatie is nu de daktuin geopend. Het ontwerp van buitentafels, -banken en ligbanken is ook van Hans van Heeswijk architecten.

Grootstedelijk wonen op de Zuidas

Vesteda kocht in 2015 een bestaand gebouw aan de De Boelelaan in Amsterdam Buitenveldert en besloot het complex te transformeren tot een aantrekkelijk modern woon- en werkgebouw. Het ontwerp is van Hans van Heeswijk architecten. De locatie aan de De Boelelaan, aan de Zuidas, vlakbij de VU en NS-station Amsterdam-Zuid maakt het tot een ideale plek om te wonen of te werken. ‘De Boel’ biedt 154 aantrekkelijke huurappartementen, waarvan 10 penthouses, voor de doelgroep young professionals (leeftijd 25-35) in het midden huursegment.

Daktuin op De Boel geopend

Polderdak ‘De Boel’: 100% waterberging en prachtig groen

Op het middendeel van het dak van ‘De Boel’ is een gemeenschappelijke daktuin aangelegd met panoramisch uitzicht. De realisatie van de daktuin met grote terrassen biedt de bewoners extra ruimte voor recreatie en ontmoeten. De daktuin is uitgevoerd als ‘polderdak’, waardoor het water wordt gebufferd. Doordat het regenwater op het dak wordt opgevangen en vastgehouden, wordt de beplanting bewaterd, ontlast dit als bijkomend voordeel de druk op de riolering en compenseert zo mooi ook het tekort aan oppervlaktewater in het omliggend gebied. Hierdoor wordt de beplanting bewaterd en als bijkomend voordeel wordt de druk op de riolering ontlast. ‘De Boel’ is hiermee het eerste gerealiseerde project op de Zuidas dat vorm geeft aan de ambitie van de Gemeente Amsterdam om de komende drie jaar 25.000 m˛ polderdak te realiseren aan de Zuidas. De daktuin is inmiddels feestelijk geopend met de bewoners.

De daktuin is een initiatief van Vesteda. Hans van Heeswijk architecten maakte het hoofdontwerp, droeg zorg voor de bouwkundige detaillering en ontwierp het meubilair Het beplantingsontwerp is van karres+brands en Van der Leij heeft als hoofdaannemer van de bouwkundige werkzaamheden in samenwerking met De Dakdokters de uitvoering succesvol gerealiseerd.

Daktuin op De Boel geopend

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo