Algemeen

Dag van de Technologie in Centrum Duurzaam Bouwen

Op zondag 14 maart 2004 wordt op initiatief van de Vlaamse regering de tweede editie van de Dag van de Technologie georganiseerd. 156 bedrijven, onderzoeksinstellingen, universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen, musea,... tonen door middel van 257 projecten hun technologische ontwikkelingen en de toepassingen ervan.

Centrum Duurzaam Bouwen (CeDuBo) in Heusden-Zolder zal hieraan deelnemen onder het motto “Duurzaam Bouwen met nieuwe materialen en nieuwe technologieën”

Centrum Duurzaam Bouwen wil het duurzaam denken in de bouw op grote schaal promoten en in de praktijk brengen. Daarbij wil het duidelijk maken dat voor ‘Duurzaam Bouwen’ een wetenschappelijk goede onderbouwing niet uit het oog mag worden verloren. Deze deelname aan Dag van de Technologie dient dan ook om het wetenschappelijk en technologisch imago van de bouw te versterken.

Het ‘Duurzaam Bouwen’ zal in zijn geheel in de kijker worden geplaatst in de permanente tentoonstelling van CeDuBo. Daarnaast zullen 7 fabrikanten/partners er hun duurzame technieken actief aan de bezoeker tonen en toelichten. Het gaat hier dan om de volgende CeDuBo-partners: Vasco, Buderus Verwarming, Viessmann Belgium nv, Izen, Soltech, Soprema en WTCB.

Zij zullen zorgen voor attractieve demonstraties en presentaties van o.a. : productie en toepassing van duurzame isolatieproducten, mogelijkheden en beperkingen van elektrische zonnepanelen, nieuwe technologieën voor afdichten van daken, nieuwe ontwikkelingen inzake condensatietechnologie in condenserende gaswandketels, de meest recente technologieën inzake zonne-energie, vloerverwarming, warmtepompen, … Dit alles zal aangevuld worden met onder meer demonstraties van de blowerdoor test (een test om lekken in een gebouw op te sporen), simulaties voor daglichtervaring in huis en de presentatie van een huis volledig opgebouwd uit gerecycleerde materialen.

Praktisch: Centrum Duurzaam Bouwen is gelegen in het voormalige badhuis op de mijnsite van Heusden-Zolder. De Dag van de Technologie vindt plaats op zondag 14 maart van 10u tot 17u. Meer informatie over Centrum Duurzaam Bouwen en haar activiteiten vindt u op www.centrumduurzaambouwen.be
Build for Life