Algemeen

Dag en nacht tafelen aan de meest unieke terrastafel

De zomer is eindelijk begonnen! Dat had u zelf zonder twijfel wel gemerkt. Maar wat u waarschijnlijk nog niet wist, is dat u vanaf nu dag en nacht kan tafelen aan waarschijnlijk de meest unieke terrastafel die u ooit zag!

De betrachting bij deze unieke terrastafels was om een modern uiterlijk te combineren met het rustgevende karakter van de natuur. In tegenstelling tot een gangbare tafel waar de hoeken van de tafel het einde van zowel het tafelblad als poot betekenen, werden beiden hier doorgetrokken om een gevoel van onbegrensdheid teweeg te brengen.

Day Sky

De Day Sky 6 kan gezien worden als het basismodel dat plaats biedt aan 6 zeer comfortabel gezeten personen waar onmiddellijk of op een later tijdstip de bijkomende houten verlengstuken en/of verlichting aan toegevoegd kunnen worden. Op die manier kan u toch al beginnen genieten met een beperkt budget.



De Day Sky 12 biedt met haar uit authentiek Moulmain teak vervaardigde verlengstukken plaats aan 12 zeer comfortabel gezeten personen. In de horizontale draagbalken zitten vernuftige uitschuifsystemen welke uiterst eenvoudig te bedienen zijn en de basis vormen voor de vergrendelbare panelen. Deze panelen zijn bovendien ten alle tijden en in een handomdraai demonteerbaar waardoor u de lengte van de tafel vrijwel onmiddellijk kan reduceren van: 3,5m tot 2,4m

Als materiaal werd Inox 316 gebruikt, wat vele malen meer corrosiebestendig is dan het inox dat gebruikelijk bij andere fabrikanten voorkomt. Niettegenstaande dit materiaal dan wel 2 tot 3 keer duurder is, kan deze tafel dan ook letterlijk naast een chemische fabriek, de zee,... geplaatst worden zonder dat u voor roestvlekken dient te vrezen. Daarenboven ondergaan alle onderdelen nog een behandeling om een nog beter resultaat te bieden.

Het glas is gezuurd veiligheidsglas en heeft de afgelopen 4 seizoenen alle mogelijke weersomstandigheden en gebruik zonder enige moeite doorstaan. De reden waarom er voor gezuurd glas gekozen werd, is vanwege zijn warme indruk en eenvoudig onderhoud.

Night Sky

De naam Night Sky werd gekozen vanwege haar eigenschappen die ze deelt met de sterren. Niet enkel beschikt u hierdoor over een uiterst unieke tafel, u bent er ook zeker van dat u deze ster elke avond kan zien blinken.



En net zoals elke echte ster, heeft ook deze geen elektriciteitskabel nodig want ook hier komt de energie van de zon. Op de bovenkant van de tafelwangen werden er namelijk ultra fijn uitgewerkte zonnepanelen geïntegreerd welke omsloten werden in een volledig uit roestvrij staal vervaardigd kader. Deze panelen hebben als functie de ingebouwde accumulatoren overdag op te laden om op hun beurt ’s nachts de verlichting te voeden.

Tijdens een gemiddelde Belgische zomerdag waarbij de tafel in de schaduw staat, wekken deze zonnepanelen trouwens voldoende energie op om de witte led’s 8 uur lang van stroom te voorzien met reeds een evenredige reserve voorzien voor latere uitbreidingen zoals Night Sky 12 (beschikbaar in 2007). Het aan en uitschakelen gebeurt aan de hand van de bijgeleverde afstandsbediening, waarmee u bovendien zelf de lichtintensiteit kan regelen.

Day Sky 6:
Prijs: € 3.500,-

Day Sky 12:
Prijs: € 5.000,-

Night Sky 6:
Prijs: vermoedelijk € 5.500,-



Bekijk dit product ook op de website van Tokka Creations
Build for Life