Bedrijfsnieuws

DHV Groep verbetert resultaat en balans

Het internationale advies- en ingenieursbureau de DHV Groep realiseerde in 2011 een sterke verbetering van de financiële resultaten. De DHV Groep boekte opbrengsten van 425 miljoen euro en een nettoresultaat van 7,3 miljoen euro. Ook verbeterde de balans aanzienlijk. Het reorganisatie traject in Nederland is succesvol afgerond en leidde tot positieve resultaten. De regio Afrika blijft goed presteren ondanks de moeilijke markt. Het bedrijfsonderdeel Aviation boekte een aanzienlijke stijging in omzet en marge. India bevindt zich op een gematigd maar winstgevend groeipad. De andere activiteiten in Azië behoeven nog altijd aandacht om op een winstgevende manier marktkansen te kunnen benutten.

De DHV Groep trok in 2011 opnieuw internationale aandacht met een aantal aansprekende projecten, bijvoorbeeld het masterplan voor de nieuwe internationale luchthaven van Beijing (opgezet als de grootste luchthaven ter wereld) en het nieuwe hoofdkantoor van het Europees Octrooibureau (EPO) in Den Haag – een van de meest prestigieuze bouwprojecten in Nederland. Ook in Afrika heeft DHV zich in de kijker gespeeld met drie prijzen voor de Blackburn-brug in Zuid-Afrika.

In lijn met de strategische doelstellingen heeft de DHV Groep haar belang in het Amerikaanse InterVISTAS, een adviesbureau voor de luchtvaartindustrie, uitgebreid naar 100%. Daarnaast heeft de onderneming haar mechatronica-afdeling en haar minderheidsaandeel in het Canadese Delcan verkocht nadat de doelstellingen van deze investering bereikt waren. De desinvestering van Delcan levert een positieve bijdrage van 4,6 miljoen euro aan het nettoresultaat. De totale opbrengsten zijn met 9% gedaald, waarvan 6% in Nederland. Deze daling is toe te rekenen aan de lastige economische situatie en deels ook aan de genoemde afstoting van activiteiten.
Build for Life