Architectuur

Creatieve ideeën gezocht: een dak voor Heule

Heule telt zo’n elfduizend inwoners en is daarmee ruim de grootste Kortrijkse deelgemeente. Het dorp heeft een eigenheid en die komt heel goed tot uiting in het sterke verenigingsleven en manifesteert zich vooral tijdens de dorpsfeesten, waarvan vooral de bekende Tinekesfeesten de grootste zijn. De Heulse Confrerie de Griffioen draagt het feesten hoog in de vaandel en kwam op het idee voor het tijdelijk en demonteerbaar onder dak kunnen brengen (telkens er een feest is) van de Heuleplaats, het plein in het centrum van het dorp. Alleen weergoden kunnen de sfeer verpesten tijdens het feesten, daarom wil de Confrerie aan dit euvel paal en perk stellen en wordt een ideeënwedstrijd georganiseerd.

Een dak voor Heule is een ideeënwedstrijd, met als doel een realistisch en uitvoerbaar ontwerp voor te stellen, voor een tijdelijk en eenvoudig te monteren ‘dak’ boven de Heuleplaats.

Een professionele jury zal kiezen uit de ingediende ontwerpen, en het stadsbestuur vragen om het ontwerp realiseerbaar te maken binnen de geplande heraanleg van de Heuleplaats.

Een hoogstaande architecturale kwaliteit staat voorop, binnen een duurzaam concept, met aandacht voor milieuvriendelijk materiaalgebruik.
Er wordt een vergoeding voorzien van 2.500 euro voor het geselecteerde ontwerpvoorstel.

Meer informatie vindt u op: www.eendakvoorheule.be