Interieur

Creatief keramiek

Altijd op zoek naar aparte badmeubelen? Bouw & Wonen zocht het leukste, mooiste en handigste keramiek voor u uit. Van mooi vormgegeven wastafels tot multifunctionele wc's en baden. U vindt ze hier op een rijtje.

Overloper

Beetje morsen geeft niets in het bad Sók van Kohler want het bad heeft een overloop. Nog een voordeel is dat je geen koude schouders krijgt, want je zit er tot aan je nek in, in het water wel te verstaan. En wil je een ander kleurtje vocht, dat druk je op de knop voor een van de zeven kleuren voor steeds een andere beleving.

Waterval

Of het water nu uit een rond, vierkant of plat gat komt, wat maakt het uit, zolang er maar water uit komt. Maar eerlijk gezegd is zo'n vlakke straal water toch net even leuker om je handen onder te wassen en het staat gewoon mooi zo'n platte straal. Je krijgt er een beetje mooie-omgeving-waterval-idee bij. Bovendien is deze kraan toch een plaatje aan de wand? In verschillende uitvoeringen uit het MEM-concept van Dornbracht.






Schoon staal

Rvs is een sterk en mooi product, alleen die vingerafdrukken die je er altijd op ziet zijn een ergernis. De producten uit de serie Xinox van Franke hebben een InoxPlus-afwerking. Deze afwerking heeft een dichte structuur waarop water, vuil èn vingerafdrukken minder kans hebben zich te hechten. Het water loopt samen met het vuil in een parelvorm naar beneden. Het onderhoud is hierdoor minder en eenvoudiger geworden.

Eitje

Ook ontwerpers, die zich normaal met andere dingen in huis bezighouden, hebben zich op de pot gestort. Resultaat: designtoiletpotten die gezien mogen worden. Zo ook het eivormige toilet van ontwerper Stefano Giovannoni voor Alessi. Hangend, met waterreservoir of als bidet.



Wastafelkronkel

De wastafel ondergaat de laatste jaren een ware gedaanteverwisseling. Van de ronde inbouw is bijna niets meer te bespeuren. Het moet vlak, strak, gek en zeker anders dan anders zijn. Zoals deze wastafel van B Dutch van Belgisch hardsteen. Heel mooi, maar voor iemand die gewend is wild met water tekeer te gaan misschien niet zo handig. B Dutch heeft overigens ook mooie andere, meer gangbare wastafels van hardsteen.

Huifbad

Ultieme ontspanning vindt u in de Biosphere van Grandform. In de kap zit een geïntegreerde satelliet, die licht, muziek en geuren verspreidt. Het bad zelf masseert het lichaam: plaatselijk, verkwikkend, drainerend en aerobic (op het ritme van de muziek). Daarnaast kleurentherapie, chromosound (lichtsequenties wisselen zich af op basis van de muziek) en aromatherapie.


Adios afvoerputje

Marike is een nieuw Nederlands designmerk met een prachtige vormgeving op sanitairgebied. Bij dit merk geen ronde putjes voor de afvoer meer. Het water loopt weg via een lange, smalle lijn in het sanitair. Zowel bij de wastafel, douchebak als het bad. Deze douchebak uit de Well-collectie is er in ijswit en zwart in vijf afmetingen. Schoonmaken is eenvoudig omdat de stavlakken uitneembaar zijn.

Wasstraat

Waarom geurtjes, zeker in de badkamer, niet bij de bron aanpakken. De DoucheWC 8000 van Geberit doet dat. Ga zitten en de geurafzuiging treedt in werking en stopt pas als je opstaat. De douchestraal en Lady Douche reinigen, de föhn droogt, en als je het hele traject wilt doorlopen, heeft de wc ook een geheugenfunctie. Met afstandsbediening en een Soft Closing-bril. De keizer onder de toiletpotten dunkt ons.







Vlak en puur

Op ooghoogte zou je hem bijna niet zien, zo extreem vlak is deze wastafel van Alape die noch een traditionele afvoerplug noch een overloop heeft. Gemaakt van geglazuurd staal en ook als inbouwwasbak. Zoveel eenvoud behoeft weinig woorden.