Vastgoed

Corporatie Portaal koopt 116 woningen in Nijmegen

Woningcorporatie Portaal heeft 80 toekomstige appartementen aan de Ploegstraat en 36 toekomstige appartementen aan de Sperwerstraat gekocht, beide te Nijmegen. Portaal zet hiermee de grootschalige vernieuwing van haar bezit door. Met herstructurering in verschillende delen van haar bezit was Portaal al enkele jaren bezig. In de herstructureringsgebieden wil Portaal huur- en koopwoningen bouwen.

Hierdoor neemt het aantal sociale huurwoningen in het bezit af. Door deze aankopen voegt Portaal weer nieuwe sociale huurwoningen toe. Hiermee breidt de corporatie haar bezit uit in een nieuwe wijk (Ploegstraat) en draagt bij aan de diversiteit in een wijk waar Portaal al bezit heeft (Sperwerstraat).

Het gaat om de aankoop van 80 appartementen met lift, waarvan 56 in de sociale huur. Daarnaast koopt Portaal 24 appartementen in een huurklasse voor de middeninkomens. Deze 24 appartementen zal Portaal op termijn weer verkopen.

Het project, Frij’hof genaamd, is een herontwikkeling van de ROC locatie, nabij het Goffertpark, in de wijk Hazenkamp. Het project bestaat in totaal uit 100 appartementen en 38 ruime woningen, gesitueerd rondom een nieuw woonpark. Portaal heeft nog geen bezit in deze wijk. De appartementen hebben een eigen parkeerplaats onder het complex. De oplevering is eind 2010. Portaal heeft de appartementen gekocht van Kalliste Woningbouwontwikkeling uit Eindhoven, waarmee reeds eerder werd samengewerkt in de Josephhof in het centrum van Nijmegen.

In de Sperwerstraat kocht Portaal 36 toekomstige appartementen op het zogenoemde Hartmannterrein in het Waterkwartier (de Biezen). Giesbers Groep gaat hier meerdere appartementen bouwen die allemaal in de verhuur komen, met uitzondering van enkele eengezinswoningen.