Bedrijfsnieuws

Cores Development haalt in recordtijd 1 miljoen op

Cores Development haalt in recordtijd 1 miljoen op
Vastgoedontwikkelaar Cores Development lanceerde eind juni een campagne via crowdfundingplatform Look&Fin om de financiering van zijn lopende en toekomstige vastgoedprojecten verder te diversifiëren en zijn groei te ondersteunen. Een geslaagde primeur, want het vooropgestelde bedrag werd op zo’n 7 seconden opgehaald.

Cores Development ontwikkelt en commercialiseert zowel residentiële als commerciële projecten, waaronder ook studentenhuisvesting, hotels en kantoren. Het doel is steeds de ontwikkeling van duurzaam vastgoed op locaties die kwalitatieve verdichting toelaten en waar alle parameters kloppen: mobiliteit, groen, vraag en aanbod. Sinds 2018 richt de groep zich naast particuliere klanten ook op institutionele beleggers in België en in het buitenland.

Diversificatie is key

De financiering van de groep is reeds mooi gespreid bij verschillende banken. Desalniettemin is de groep ook op zoek naar verdere diversificatie van haar financieringsbronnen. Crowdlending is binnen de sector een relatief nieuw, maar inmiddels ook stilaan gestandaardiseerd concept. Daarom wenste de groep als testcase via haar holding Cores Development NV € 1 miljoen op te halen in de vorm van een lening op 36 maanden. Particuliere investeerders konden kiezen uit twee formules met respectievelijke rendementen van 2,5% (met verzekerd kapitaal) of 5,6% (zonder kapitaalsverzekering).

Michael Poesen, CFO van Cores Development is tevreden met de test: “De samenwerking en ophaling verliepen feilloos. Op 7 seconden werd het geambieerde bedrag van 1 miljoen euro opgehaald, met dank aan de investeerders die ons hun kapitaal toevertrouwen. Particuliere investeerders konden nu niet alleen investeren in vastgoed, maar ook in onze eigen onderneming. Dat vertrouwen en die zuurstof bieden een mooi perspectief voor de toekomst.”

Financiering van vastgoedontwikkelingsprojecten dankzij crowdlending

In een periode waarin de banksector zijn kredieten voor vastgoedprojecten beperkt, blijft Look&Fin deze expertise ontwikkelen en deze sector ondersteunen.

François Jacquet, Head of Real Estate bij crowdlendingplatform Look&Fin bevestigt: “Wij zijn zeer tevreden met dit dossier. CORES is een aantrekkelijk bedrijf in volle groei en het dossier zelf was goed gestructureerd. Look&Fin heeft expertise in het financieren van vastgoedprojecten en we zijn er trots op dat we onze gemeenschap van investeerders in recordtijd hebben gemobiliseerd. Meer dan ooit heeft deze sector een diversificatie van financieringsbronnen nodig. Daarom zullen we dit verder blijven ontwikkelen.”

Build for Life