Algemeen

Constructb.tv: Eerste online TVkanaal voor de bouwsector

De opkomst van streaming television is de jongste tijd niet meer te stuiten. YouTube is het voorbeeld bij uitstek. Onlangs zag de eerste Belgische streaming business televisie voor de bouwsector het levenslicht. constructb.tv, een initiatief van het productiehuis D|TV uit Oostkamp, is een online televisiekanaal in full screen broadcast quality. constructb.tv wordt gemaakt in samenwerking met de belangrijkste beroepsorganisaties uit de bouwsector, Bouwunie (Unie van het KMO-bouwbedrijf) en NAV (De Vlaamse Architectenorganisatie). constructb.tv betekent een moderne uitbreiding van de vele kanalen waarlangs Bouwunie de bouwbedrijven en andere geïnteresseerden wil informeren. Hoogwaardige technologie én kwaliteitsvolle inhoud gaan hand in hand.

De bouwsector is onderhevig aan talrijke evoluties. Voor de vakman is het een hele klus om van alle ontwikkelingen, innovaties en nieuwe materialen op de hoogte te blijven. Ook de toe te passen wetten, decreten en verordeningen veranderen snel. Bouwunie en NAV zijn dé partners bij uitstek voor bouwbedrijven en architecten om van deze evoluties op de hoogte te zijn en te blijven. Deze expertise wordt nu in constructb.tv gekoppeld aan de kennis van de marktevoluties van DM&S Communicatiegroep en de nieuwste hoogwaardige technologieën waarvan D|M&S Interactive en D|M&S Software Solutions gebruikmaken.

constructb.tv biedt actuele, up-to-date informatie voor iedereen die actief is in de bouwsector: architecten, bouwondernemingen, studiebureaus, ... Deze info is dankzij streaming television - en dit in tegenstelling tot klassieke televisie - overal snel, makkelijk en gratis toegankelijk, bovendien in een hoogwaardige breedkwaliteit.

Streaming televison: het ideale medium

Streaming television is “hot”. In Azië en de VS beweegt het nieuwe fenomeen enorm op de communicatie- en reclamemarkt. constructb.tv maakt gebruik van de laatste nieuwe intelligente streaming technologie. Die maakt het mogelijk om een hoogwaardig televisiekanaal op te zetten dat continu bereikbaar is via breedbandinternet (Belgacom ADSL, Telenet, ...). De beeldkwaliteit van streaming television is ongezien. Geen klein formaat schermen maar full screen breedbandtelevisie. Televisiekwaliteit over het hele beeldscherm dus. Vervelende vertragingen van het beeld- of geluidssignaal zijn uitgesloten. De intelligente streaming server is immers in staat het ideale aantal uitzendbits (tussen 300 en 1500kB) af te stemmen op de bandbreedte van de kijker. Ongestoord online tv-kijken is zo verzekerd.

Streamen is een IP-technolgie. Dat internetprotocol is vandaag zowat overal 24/7 beschikbaar. Via een aansluiting thuis of op het werk. Of draadloos via UMTS of WiFi-hotspots. In de structuur van constructb.tv is ook de uitbreiding naar Podcast en WiFi opgenomen.

Professionele omkadering

constructb.tv is een productie van D|TV, een zelfstandig broadcast faciliteitenbedrijf dat een jaar geleden boven de doopvont werd gehouden. De beoogde doelstelling: business television maken. Een jaar na datum loopt constructb.tv als eerste grote project van D|TV van de band.

constructb.tv steunt op de juiste mensen voor en achter de schermen. De dagelijkse leiding is in handen van Tania Selleslags en David Buijze. Voor insiders geen onbekenden. Tania stond mee aan de wieg van Big Brother en verdiende verder haar strepen bij o.a. Life!TV. David de zijne bij o.a. Videohouse en AVS Televisie. Met hun ervaring zijn zij ongetwijfeld een goede garantie voor de werking en de verdere uitbouw van constructb.tv. Voor de presentatie werden Iris De Roover en Thomas Cordie aangetrokken. Zij verdienden hun strepen o.a. bij Rob TV en TV Limburg.

Kwalitatief onafhankelijke redactieraad

Voor de redactie van constructb.tv haalde D|TV Anouk Van Hoofstadt (RTL, VT4, Life!tv,...) in huis. De redactieraad kan voor de inhoudelijke invulling van constructb.tv verder rekenen op de steun van Bouwunie en NAV. In de redactieraad zetelt ook een vertegenwoordiger van Aton Publishing, uitgever van o.a. Abstract Magazine, de ArchitectenKrant en de InstallateursKrant. Deze vertegenwoordigers verzekeren het informatieve en objectieve karakter van constructb.tv.

Als zusterbedrijf van de D|M&S Communicatiegroep kan D|TV ook steunen op de jarenlange ervaring van D|M&S in de bouwsector. Als communicatiegroep heeft DΙM&S in de loop der jaren een goed gevulde portfolio opgebouwd van klanten die actief zijn in de bouw- en renovatiemarkt. Beamix, Gyproc, Deceuninck, Unilin, Desimpel, Bekaert, Rockwool, CBR/ENCI, ...

Complete bron van informatie

Elke vrijdag brengt constructb.tv een nieuwe aflevering over een actueel thema uit de bouwsector (wetgeving, evoluties, opmerkelijke toepassingen, ...). Een studiopanel, aangevuld met gastsprekers, neemt de behandelde topics onder de loep. De debatten worden afgewisseld met korte reportages of interviews op verplaatsing.

constructb.tv brengt naast de wekelijkse uitzending extra informatie, verdeeld over drie zgn. MediaBoxen: Ruwbouw, Afbouw en Sector & Technieken. In elke MediaBox vindt de kijker reportages, promotiefilmpjes, handleidingen, links naar websites, ... Alles geordend volgens een vaste, gedetailleerde structuur. Een overzicht per MediaBox:
 MediaBox Ruwbouw: afbraakwerken, betonwerken, grondwerken, isolatie, metselwerken, sanitair, schrijnwerken
 MediaBox Afbouw: klimatisatie, deuren, ramen & poorten, decoratie, keuken, badkamer, muren & plafonds, rolluiken en zonwering, sanitair, schrijnwerk, verwarming, vloeren
 MediaBox Sector & Technieken: administratie, gereedschappen, financieringen, materialen, projecten, sectorinformatie, software, veiligheid, verhuur

De kijker kan binnen elke MediaBox makkelijk doorheen het menu scrollen en de gewenste topics bekijken door erop te klikken. Vliegende reporter Thomas Cordie (TV Limburg, ROB Tv) gaat er op zoek naar innovaties voor de bouwprofessional: hij zet de nieuwste technieken en producten in de kijker.

Stem af op www.constructb.tv
Build for Life