Nieuwbouw

Consortium bouwt megaziekenhuis in Charleroi

In Charleroi wordt de nieuwbouw voor één van de grootste zorgprojecten in België gerealiseerd. Het ontwerp van het consortium uit VK Architects & Engineers en Réservoir A houdt echter rekening met de menselijke maat. Royal HaskoningDHV droeg bij aan het functioneel ontwerp en ondersteunt het team verder met installatieontwerp en kostenbeheersing. Het Grand Hôpital de Charleroi heeft meerdere, verouderde gebouwen op verspreide plekken in de stad. Het architecten- en ingenieursconsortium van de Belgische bureaus VK en Réservoir A won de architectuurwedstrijd voor nieuwbouw met een toekomstgericht en flexibel ontwerp.

Functionele indeling

Belangrijk punt in het ontwerp is de toepassing van een 'schillenmethode', waarbij gelijkaardige functies in afzonderlijke gebouwdelen worden gegroepeerd. Dit resulteert in een flexibele campus met een logische invulling en een efficiënte zorgorganisatie, aldus de architecten.

De invulling kan, naar wens van de zorginstelling, worden aangepast. Zelfs toekomstige invullingen buiten de zorgsector zijn mogelijk volgens de architecten. Daarmee zorgt deze methode bovendien voor een optimale risicospreiding met betrekking tot het vastgoed.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant