Algemeen

Confederatie Bouw blij met ondersteuning bouwsector

De Confederatie Bouw stelde donderdag haar jaarverslag 2005 voor: een recordjaar voor de nieuwbouw van woningen die opnieuw 14% toenam; een stijging van het gerealiseerde volume (+8,5%) in de industriebouw met een daling van -1,5% vergunde werken en ten slotte een stijging van bijna 6% in de burgerlijke bouwkunde.

Met een gemiddelde groei van 5,4% voor alle bouwactiviteiten blikt de Confederatie tevreden terug op 2005 en blijft optimistisch voor een stabilisatie van de groei ook in 2006. Dit is slechts mogelijk als aan enkele economische en sociale randvoorwaarden wordt voldaan. Deze werden vanmiddag aan premier Verhofstadt voorgelegd die gastspreker was op de presentatie van het jaarverslag van de Confederatie Bouw.

De Confederatie is bijzonder tevreden over de positieve reactie van de regering op het confederaal voorstel om ook voor sloop- en verniewbouw een verlaagd BTW-tarief in de toekomst toe te passen. Ook de aangekondigde maatregelen inzake lastenverlaging zijn goed nieuws.

Daarnaast juicht de Confederatie de initiatieven van de regering toe om vanaf 1 juli de aanwerving van Oost-Europeanen voor knelpuntberoepen in de bouw mogelijk te maken en zo de openstaande vacatures in te vullen. Tenslotte is de Confederatie Bouw tevreden dat haar strijd tegen het zwartwerk en de oneerlijke concurrentie gesteund wordt door bijkomende maatregelen zoals de nieuw op te richten Sociale Inlichtingen- en opsporingsdienst SIOD die de premier vanmiddag aankondigde.
Build for Life