Bouwmaterialen

Concept Brick as a service garandeert restwaarde ClickBrick

Concept Brick as a service garandeert restwaarde ClickBrick
Op weg naar een circulaire economie in 2050 introduceert Wienerberger ‘Brick as a Service’. Een serviceconcept dat het remontabele C2C gevelsysteem ClickBrick na gebruik retour neemt en de restwaarde omzet in geld. Met deze nieuwe service voor bakstenen, passtukken, ankers én clips maakt het bedrijf de cirkel van circulaire gebouwen - de materiaalbanken van de toekomst – rond: voor, tijdens én na de bouw. Daar hebben architecten, aannemers, ontwikkelaars en (toekomstige) gebruikers baat bij.

Het ClickBrick-systeem van Wienerberger is een gevelsysteem voor het droogstapelen van bakstenen. Bij het bouwen wordt geen gebruik gemaakt van mortel of lijm. Als enige droogstapelsysteem is ClickBrick cradle-to-cradle gecertificeerd. Het systeem reduceert het gebruik van bouwstoffen, kenmerkt zich door optimaal hergebruik en resulteert in onderhoudsvrije gevels.

Nieuw is dat Wienerberger ClickBrick-producten, inclusief rvs-clips, -klembeugels en –spouwankers na gebruik retour neemt en restwaarde toekent. Deze restwaarde is afhankelijk van de ouderdom van het materiaal.

Service voor, tijdens én na de bouw

Met Brick as a Service maakt het bedrijf de cirkel letterlijk rond: voor, tijdens én na de bouw. Wienerberger levert het materiaal voor demontage op de bouwplaats en voor verpakking. De retournamegarantie wordt vooraf overeengekomen en geldt voor het specifieke project waarin het ClickBrick-systeem is toegepast. Meer informatie op www.wienerberger.nl/brickasaservice

Concept Brick as a service garandeert restwaarde ClickBrick

Cradle to Cradle certificaten

Duurzaam en circulair bouwen vraagt om een andere kijk op de gebouwde omgeving. Wienerberger wil fors bijdragen aan het realiseren van de circulaire economie door samen met de bouwsector en haar keramisch specialisten een duurzaam en circulair productportfolio continu verder te ontwikkelen. Op meerdere fronten werkt het bedrijf aan circulaire oplossingen en optimalisatie van de C2C-gecertificeerde gevelstenen. Brick as a Service sluit er nauw op aan.

ClickBrick is een circulair en C2C-gecertificeerd gevelsysteem dat het Cradle to Cradle certificaat Silver en Material Health Certificaat Gold mag voeren. Recent heeft nog een aantal andere gevelstenen van Wienerberger na brons nu een zilveren C2C-certificaat verkregen.