Algemeen

Compo lanceert bio-potgrond met Guano

Compo lanceert bio-potgrond met Guano
Binnen het assortiment COMPO potgronden is COMPO Bio Potgrond een nieuwe, volledig natuurlijke potgrond, die ook perfect geschikt is voor biologisch tuinieren. Aan Compo Bio Potgrond werd guano toegevoegd. Dit is een hoogwaardige natuurlijke meststof met unieke samenstelling die uit de uitwerpselen van, jawel... pinguïns gewonnen wordt.

Universeel en het hele jaar door

Compo Bio Potgrond kan het hele jaar door gebruikt worden voor groenten, kruiden, fruit en sierplanten, in volle grond of in potten. Hij is uitsluitend samengesteld uit natuurlijke en puur organische grondstoffen, met een zeer hoog humusgehalte voor een evenwichtige toevoer van voedingsstoffen. Compo Bio potgrond is de potgrond bij uitstek voor de ‘groene vingers’ die graag groenten en kruiden in eigen tuin kweken. Guano, de hoogwaardige natuurlijke meststof die wordt gewonnen uit de uitwerpselen van o.a. pinguïns, is rijk aan fosfaat, stikstof en kalium, wat de vitaliteit en groei stimuleert en de bladvorming ondersteunt.

Men kan zich de vraag stellen waarom Compo nu pas met bio-potgrond op de proppen komt? Laurent Englebert, sales & marketing manager bij Compo: “Omdat bij Compo efficiëntie en effectiviteit voorop staan. Er waren al wel langer bio-substraten beschikbaar, o.a. op basis van kokosvezel en houtvezel. Kokosvezel heeft echter een hoge ecologische voetafdruk door het transport en de antizoutbehandeling. Houtvezel zal sneller verteren en heeft het nadeel dat het meststoffen vasthoudt. Nu biedt COMPO een bio potgrond, verrijkt met groencompost en guano en uitsluitend op basis van biologische materialen.”

Compo Bio Potgrond wordt aangeboden in eenheden van 40 liter.

Compo Bio potgrond

• Potgrond verrijkt met gecertificeerd groencompost.
• Met kalk, guano en hoornmeel.
• Zorgt voor een sterke plantengroei en een rijke ontwikkeling van de groenten en het fruit.
• Heel hoog humusgehalte voor een evenwichtige toevoer van voedingsstoffen.
• De geïntegreerde startbemesting met alle belangrijke voedingselementen verzorgt de planten gedurende 4 tot 6 weken zonder bijkomende bemesting.
• Bij de bemesting van de planten dient de potgrond steeds vochtig te zijn. Indien dit niet zo is, is het aan te raden om goed te begieten alvorens te bemesten.
• Voor de aanplanting van zuurminnende planten (vb. rododendrons, hortensia’s, azalea’s, Erica’s) is het beter een specifiek bodemverbeterend middel voor zuurminnende planten te gebruiken (vb. COMPO SANA Rododendrons, Hortensia, Azalea)
Build for Life