Algemeen

Colibri zoekt vrijwilligers

De Rupelstreek zoekt enthousiaste vrijwilligers voor "Colibri". Dat is de naam voor het nieuwe project dat onlangs van start ging om het erfgoed rond industrie en nijverheid te registreren. Via dit project, ingediend door de Provincie Antwerpen en financieel ondersteund door de Vlaamse overheid, willen de vijf Rupelgemeenten (Boom, Rumst, Schelle, Niel en Hemiksem) het nijverheidserfgoed dat bewaard bleef in de Rupelstreek, in kaart brengen.

In de startfase wordt het erfgoed dat in enkele musea aanwezig is geregistreerd in een computer. Deze musea drijven grotendeels op het enthousiasme van vrijwilligers en kunnen altijd helpende handen gebruiken. Heeft u een passie voor voorwerpen en documenten die getuigen van het industrieel en nijverheidsverleden en (liefst) enige kennis van het verleden van de Rupelstreek? Schrikt het werken met een computer u niet af en wil u zich gedurende twee jaar 1 tot 2 dagen per week op het registreren storten? Dan hoort Colibri dit graag van u!

Colibri zorgt ervoor dat u de nodige opleiding krijgt om met het registreren van start te gaan. U neemt deel aan een aantal studiebezoeken aan musea en andere erfgoedinstellingen die als inspirerende voorbeelden gelden. En uw inzet wordt op tijd en stond in de bloemetjes gezet!

Als u de Colibri-vrijwilligersploeg wil vervoegen, geef dan uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel mailadres door aan Marie-Claire Govaerts via telefoon, mail of post:. Een korte motivatie of CV erbij mag altijd. De medewerkers van Colibri nemen dan contact met u op voor verdere informatie.

Contact:
Provincie Antwerpen, Departement Cultuur, Marie-Claire Govaerts, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen
tel. 03/240.64.10
marie-claire.govaerts@admin.provant.be
Build for Life