Keukens

ClicBox: keukenframes zonder gereedschap, lijm of schroeven

Voor schrijnwerkers en keukenbouwers die topkwaliteit willen combineren met kostenefficiëntie en een aanzienlijke tijdbesparing, ontwikkelde Unilin - uitvinder van het revolutionaire Uniclic-systeem - een uniek en compleet gamma keukenframes. ClicBox klikt in elkaar zonder ook maar één schroef, lijm of een schroevendraaier te moeten gebruiken, en is toch bijzonder stevig.

Uniclic, een unieke revolutie

Unilin lanceerde het gepatenteerde Uniclic-systeem voor het eerst in 1997 onder het merk Quick-Step. Uniclic betekende toen een ware revolutie in de wereld van de laminaatvloeren. Dankzij dit plaatsingssysteem kunnen vloerplanken geplaatst worden zonder lijm. Gewoon wentelen, klikken, en klaar. Het merk Quick-Step is inmiddels wereldwijd beroemd en internationaal bekroond met talrijke awards.

In 2011 bundelde Unilin al zijn kennis en expertise om de revolutionaire Uniclic-technologie uit te breiden naar meubelen. Door middel van een tand- en groefsysteem is Unilin erin geslaagd om meubelpanelen in elkaar te klikken in een hoek van 90°. Met deze nieuwe toepassing van de Uniclic-technologie sleepte Unilin in 2011 op de Meubelbeurs in Keulen de gegeerde tweejaarlijkse Interzum award Intelligent Material & Design – Best of the Best in de wacht.

Deze nieuwe verbinding heeft Unilin nu toegepast in ClicBox, een gamma keukenframes waarmee keukenbouwers hun klanten op een snelle en eenvoudige manier topkwaliteit kunnen aanbieden. Zonder de noodzaak aan gereedschap, lijm of schroeven. En in geen tijd!

De snelste en makkelijkste oplossing

De implementatie van Uniclic in het ClicBox-concept betekent een radicale vereenvoudiging en bijgevolg een enorme tijdswinst bij de montage van keukenframes. Dankzij het speciale tand- en groefsysteem kunnen de panelen in elkaar geklikt worden zonder dat hiervoor één schroef of enig gereedschap nodig is. Klik, klak en klaar. Ook alle andere onderdelen van ClicBox, zoals het hangsysteem voor de bovenkasten en de centerpost voor de bredere keukenkasten kunnen zonder gereedschap worden geïnstalleerd. Daardoor kan ClicBox tot 5 keer sneller geassembleerd worden dan traditionele keukenframes.

Bovendien is de Uniclic-verbinding steviger, stabieler en minder zichtbaar dan een klassiek verbindingssysteem met schroeven.

ClicBox aankopen, transporteren en installeren is een uitzonderlijk snelle en makkelijke ervaring.



Kwaliteit & flexibiliteit troef

Met ClicBox combineert Unilin zijn uniek kliksysteem met een uitzonderlijke kwaliteit. Zowel het plaatmateriaal - gemelamineerde spaanplaat - als de decoren worden binnenshuis bij Unilin ontwikkeld. Dat staat ervoor garant dat elk paneel voldoet aan strenge kwaliteitseisen.

Dankzij een ingenieus boorpatroon bieden de keukenframes tal van mogelijkheden (4 laden, 5 laden…), zonder dat er extra gaatjes aangebracht hoeven te worden. Het boorpatroon is bovendien afgestemd op de meest gangbare types beslag (Blum, Indaux en Hettich).

Het ophangen aan de muur gebeurt met behulp van een metalen clip die - eveneens zonder enig gereedschap - aan de achterkant van de kasten wordt geklikt en die je op diverse hoogtes kan positioneren.

Totaaloplossing

ClicBox telt maar liefst 44 mogelijke uitvoeringen: 19 onderkasten, 17 hangkasten en 4 voorraadkasten met telkens 4 legplanken. De onderkasten zijn 720 mm hoog en 570 mm diep en variëren in breedte tussen de 150 en 1000 mm. Er is ook een hoekkast (van 928 mm breed) beschikbaar, evenals een specifieke ovenkast.

De hangkasten zijn 720 mm hoog en 330 diep. De breedte schommelt tussen de 150 mm en 1200 mm. Ook hiervan zijn er 2 types hoekkasten verkrijgbaar, alsook brugkasten van 360 mm hoog x 330 mm diep in vier verschillende breedtes (500, 600, 800 en 900 mm).
De 4 voorraadkasten zijn 570 mm diep en 1970 mm hoog en bestaan in een breedte van 300, 400, 500 en 600 mm.

In de prijzen

ClicBox werd eerst gelanceerd in de UK en Ierland en werd door een professionele jury al onmiddellijk bekroond met de kbb LDN Innovation Award. De uitreiking van deze felbegeerde prijs vond plaats maandag 20 mei. Ook in Frankrijk sleepte ClicBox onlangs de “Trophée de l’Innovation” van het SAIB (Syndicat des Architectes Intérieurs de Bretagne) in de wacht.

Ook interessant