Architectuur

Circumstances: werk van Meyer en van Schooten architecten

Omstandigheden bepalen het ontwerp, de ideeën en de methodologie van een architect. In dit boek vertellen de architecten Roberto Meyer en Jeroen van Schooten hoe ze in het ontwerpproces van hun projecten omgaan met veranderingen van de omstandigheden.

De techniek van het bouwen verandert voortdurend, producten worden doorontwikkeld en duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Bovendien neemt de stedelijke dichtheid toe, krijgt opdrachtgeverschap nieuwe invullingen en worden samenwerkingsverbanden steeds grootschaliger. Het zijn omstandigheden waaronder een architect moet werken en waaraan hij of zij het ontwerp steeds moet aanpassen.

'Omstandigheden' raakt aan de thema's die van invloed zijn op het werk, de ideeën en de werkwijze van architectenbureau Meyer en Van Schooten. Elk ontwerp begint met een grondige analyse van het programma van eisen, de locatie en de omgeving. Maar wat gebeurt er als die condities veranderen? Ogenschijnlijke tegenstellingen tussen het programma en de context benutten ze om een specifieke invalshoek te vinden.

Omstandigheden-Circumstances
Hans Ibelings
Hardcover, 263 pagina’s
Taal Nederlands
Afmetingen 243x19x328 mm
Gewicht 1616 gr
Druk 1
ISBN10 9085069718
ISBN13 9789085069713