Algemeen

Christophe Maes is nieuwe voorzitter Vlaamse Confederatie Bouw

Christophe Maes (49) is executive officer van de Group Maes, een multidisciplinaire bedrijvengroep die toonaangevend is in de bouwwereld en in de ontwikkeling en het beheer van commerciële- en residentiële vastgoedprojecten. De hoofdzetel van de groep is in Gent gevestigd.
Van 2007 tot nu was Christophe Maes voorzitter van de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen. Hij maakt sedert 2007 deel uit van het bestuurscomité van de VCB en is sedert 2008 ondervoorzitter van de VCB. Als voorzitter van de VCB volgt hij Jean Biesmans op.

De VCB werd in 1990 opgericht in de schoot van de Confederatie Bouw om de belangen van de aannemers te verdedigen voor regionale materies zoals woonbeleid, ruimtelijke ordening, openbare werken, onderwijs en opleiding. Maar de laatste jaren is de VCB zich ook zeer sterk gaan toeleggen op energie en milieu.

Christophe Maes: “De komende tien jaar zal het belang van de bouw in de Vlaamse economie sterk toenemen. Met name op het vlak van energie en milieu zien we tal van nieuwe beroepen opkomen met een hoog ‘high tech’ gehalte. We zien ook dat onze bouw-, energie- en milieubedrijven steeds meer aan export doen. Ook voor hen moet onze beroepsorganisatie er zijn. Bovendien zijn deze nieuwe ‘high tech’ bedrijven een mooi uitstalraam om zo de aantrekkelijkheid van onze sector te verhogen”.

In Vlaanderen telt de Confederatie Bouw ongeveer 10.000 aangesloten aannemers. Bij de Confederatie Bouw zijn zowel kleine en middelgrote als grote ondernemingen aangesloten.
Build for Life