Algemeen

Chique Country Fair in Willemstad

Met een Country Fair willen de Willemstadse ondernemers gegoede burgers naar het vestingstadje lokken. De beurs voor het buitenleven moet Willemstad op de kaart zetten.

De Country Fair is van 18 tot en met 20 juli in en om het Mauritshuis. Op de beurs staan zo'n vijftig standhouders met onder andere kleding, meubels en kunst. De organisatie is in handen van Stichting Vesting Willemstad, waarin de ondernemers zich bundelen. Volgens E. Bos van de stichting is de kwaliteit van de kramen hoog. "We willen geen fancy fair of braderie zijn. Daar zijn er in Willemstad al genoeg van."
De markt richt zich op vijftig-plussers in de hogere inkomensgroepen. "Er zijn laarzen van dik twee honderd euro te koop, terrasverwarming en buitenverlichting van de betere soort. Denk dan maar aan zo'n driehonderd euro per lamp", aldus Bos. De Willemstadse ondernemers hopen dat de bezoekers later weer terugkomen naar de vestingstad.
De Stichting Vesting Willemstad denkt bezoekers uit heel Nederland te trekken. "Mensen moeten zien dat Willemstad een heel mooi plaatsje is." Bos gokt op een bezoekersaantal van drie- tot tienduizend mensen. "Als er duizend komen, zijn we uit de kosten."
Build for Life