Isolatie

CDA pleit voor investeren in woningisolatie

De Nederlandse regeringspartij CDA wil 250 miljoen euro steken in het stimuleren van investeringen in woningisolatie zoals dubbel glas. Tweede Kamerlid Liesbeth Spies bevestigde woensdag een bericht hierover in De Telegraaf.
Het mes van deze tijdelijke maatregel snijdt volgens haar aan twee kanten. Het klimaatdoel om de uitstoot van CO2 te verminderen, wordt er gemakkelijker mee gehaald en de economische recessie wordt bestreden.

Spies vindt dat het kabinet zelf met maatregelen te weinig tempo maakt en urgentie laat zien. Er bestaan plannen voor een energiebesparingsfonds van 100 miljoen euro, ''maar de uitwerking moet nog komen''.

Dubbel glas

Een van haar meest concrete voorstellen is verlaging van de btw op energiezuinige producten zoals dubbel glas en isolatie, van 19 naar 6 procent. De Kamercommissie voor milieuzaken overlegt woensdag met de meest betrokken ministers Jacqueline Cramer (Milieu) en Eberhard van der Laan (Wonen).

Het kwart miljard wil het CDA financieren door investeringen in klimaatprojecten in ontwikkelingslanden ''naar achteren te verschuiven''.