Bedrijfsnieuws

CB Richard Ellis koopt deel ING REIM op

CB Richard Ellis (CBRE) heeft het grootste deel opgekocht van ING REIM. ING REIM is de vastgoed beheertak van ING. Door de transactie krijgt CBRE onder meer de onderdelen ING REIM Europe, ING REIM Asia en Clarion Real Estate Securities (CRES) in handen. CBRE betaalde 940 miljoen dollar, ofwel 696 miljoen euro voor de overname.

Eind 2010 waren de drie onderdelen van ING REIM goed voor een vastgoedportefeuille met een gezamenlijke waarde van in totaal 44,7 miljard euro. Van de transacties is die van ING REIM Europe het meest waardevol voor CBRE. ING REIM Europe is immers goed voor 22,5 miljard euro. Het Aziatische deel is goed voor 3,9 miljard euro, terwijl CRES een aandelenportefeuille heeft met een waarde van 14,5 miljard euro. Door de transactie krijgt CBRE ook een portefeuille met vastgoedbeleggingen via internationale dakfondsen ter waarde van 4,3 miljard euro.

De transactie met CBRE is niet de enige binnen ING. ING heeft ook de Amerikaanse vastgoedbeheertak voor de private beleggingsmarkt verkocht. Dit was Clarion Partners. Voor 74 miljoen euro is Clarion van eigenaar verwisseld. Een samenwerkingsverband van het Clarion-management en Lightyear Capital is nu de eigenaar.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt
Build for Life