Architectuur

Bureau Partners wint BVA Archigoldcup Editie Gent 2011

Na zes speeldagen werd onlangs de finale gespeeld in de Gentse editie van de BVA Archigoldcup 2011. Na een uiterst spannende match heeft Bureau Partners UGent verslagen met overtuigende 2-5 cijfers. De ploeg van de Universiteit Gent eindigt hiermee voor de tweede keer op rij op de tweede plaats. Ze legde nochtans een schitterend parcours af! De aanwezigheid van hun stuntbrein als mascotte heeft daaraan niets kunnen veranderen.

Verrassend was ook de rangschikking van de andere ploegen. Veel ploegen deden vorig jaar ook mee, maar eindigen nu op een totaal andere plaats. Nieuwkomer CAAN architecten won de helft van zijn wedstrijden en plaatste zich verdienstelijk in de kwartfinales.

Het doet plezier te zien dat voor de deelnemende ploegen ook dit jaar het deelnemen, de fairplay en het napraten in het café minstens zo belangrijk zijn dan hun plaats in de rangschikking. Op die wijze wakkert de Archigoldcup de teamspirit in de bureaus aan, zowel bij de spelers op het veld als bij de supporters aan de kant. Heel wat spelers en supporters hebben dan ook alvast enkele zomerdagen in 2012 aangestipt om sportief revache te nemen.

Lees verder op Architectura.be