Algemeen

Brusselse Beurs wordt een biermuseum

Het Beursgebouw langs de Anspachlaan in Brussel wordt een biermuseum. Het schepencollege van Brussel-stad heeft daarvoor het licht op groen gezet. De `Belgische Biertempel` moet in 2018 opengaan. Na enkele jaren getrouwtrek is er eindelijk een beslissing genomen over het Brusselse Beursgebouw. Het schepencollege heeft de oprichting van een zogenoemde `Belgische Biertempel` in het gebouw goedgekeurd.

De precieze bestemming van het Beursgebouw is lange tijd onzeker geweest. Het gebouw was tot 2012 in handen van Euronext, dat het eerder wilde onderverhuren aan de Vlerick Management School. Die wilde er een prestigieuze campus in bouwen, maar dat was buiten het stadsbestuur gerekend, dat "het gebouw wilde openstellen voor het publiek".

In 2012 nam de stad Brussel het gebouw voor een kleine 5 miljoen euro over van Euronext. Er zou een museum over de Stad Brussel in komen, maar zo'n museum bestaat al in het Broodhuis op de Grote Markt, enkele tientallen meters verder en ook dat plan werd dus opgeborgen.

Daarna is een haalbaarheidsstudie besteld voor de bouw van een biermuseum in het gebouw. Die studie is blijkbaar gunstig verlopen, want het schepencollege heeft het licht op groen gezet voor het project. Het museum moet een heuse "Belgische Biertempel" worden en zou jaarlijks mikken op zo'n 400.000 bezoekers. De opening wordt verwacht tegen 2018.

Ook interessant


Build for Life