Nieuwbouw

Brugs kantorencomplex Katelijnepoort is voltooid

Op 5 februari werd in Brugge het kantorencomplex Katelijnepoort feestelijk ingehuldigd. De voormalige Belgacom site was toe aan een opwaardering. Ook het mobiliteitsprobleem diende er aangepakt te worden. Gelegen tussen de Baron Ruzettelaan en de Gewestweg Buiten Gentpoortvest, aan de rand van Brugge, vroeg de ontsluiting om een aanpak waarbij naar een integrale oplossing gezocht werd om de uitstraling van het knooppunt opnieuw aantrekkelijk te maken.

BURO II & ARCHI+I, ABV+ Architecten en VK Engineering sloegen in opdracht van investeerders Protect nv en CDA Verzekeringen de handen in elkaar. BURO II & ARCHI+I en ABV+ Architecten stonden in voor het ontwerp, terwijl VK Engineering de stabiliteit en technieken verzorgde. Ze werden geruggensteund door Dirk Vandekerkhove Landschapsarchitecten. Aannemer Depret nv zorgde voor de uitvoering van het project. Het project geeft een positief signaal voor een culturele, rijke en open geest van de stad Brugge.

Met het adagium ‘kwaliteit als prioriteit’ wilden de investeerders een tijdloze structuur geconstrueerd zien, aangevuld met een moderne uitrusting. Om de hoge kwaliteitsstandaard te realiseren werd er enkel beroep gedaan op de meest kwaliteitsvolle en meest hoogstaande technieken. Extra-isolerend glas, computervloeren met tapijttegels, omgevinggestuurde zonnewering, akoestische plafonds, geruisloze en evenwichtig verspreide klimaatregeling, verregaand geautomatiseerde brandbestrijding; het is maar een greep uit het aanbod van wat het gebouw in petto heeft.

Lees verder op Architectura