Algemeen

Bricsnet slikt kwartaalverlies van 1,99 miljoen euro

kwartaal een verlies van EUR 2,04 miljoen, tegenover EUR 3,85 miljoen een jaar eerder. Omgerekend per aandeel betekent dat een verlies van EUR 0,22. De omzet daalde van EUR 2,2 miljoen tot EUR 457.000.
De cijfers zijn niet te vergelijken met die van vorig jaar, omdat Bricsnet intussen behoorlijk is afgeslankt. Het softwarehuis besliste in april om de operationele activiteiten onder te brengen in een werkvennootschap, Bricsnet FM. Deze laatste wordt volledig door Bricsnet geconsolideerd. Eind september bedroeggen de schulden op lange termijn van Bricsnet EUR 10,8 miljoen.

Het bedrijf voldoet nog steeds niet aan de voorwaarden om op Nasdaq Europe te blijven noteren. Volgens de groep kunnen er mogelijk maatregelen worden genomen om de aandelen van de beurs te halen. Bricsnet kreeg tijd tot 30 november om weer aan de noteringsvoorwaarden te voldoen.

Donderdag werd de notering in afwachting van een mededeling geschorst na het bericht in De Financieel-Economische Tijd als zouden er overnamegesprekken worden gevoerd met Matexi. "Briscnet evalueert steeds nieuwe potentiele partnerships in Belgie en in het buitenland. Momenteel kunnen we geen commentaar geven over de stand van zaken van deze evaluaties", klinkt het in het persbericht.

Build for Life