Algemeen

Breng uw kookkunst onder stoom

Stomen is een antieke kookmethode, maar kent nog maar een recente opmars in de moderne gastronomie. Centraal in de ontwikkeling van de Duo-stoomoven van KitchenAid staat de Pro-stoomtechnologie. Het stoomsysteem kan op zichzelf of gecombineerd gebruikt worden met de traditionele verwarmingselementen van de oven. De Duo-stoomoven van KitchenAid biedt een veelvoud van functies die garant staan voor professionele kookresultaten.

Elke KitchenAid-oven voldoet aan de strengste eisen op vlak van kwaliteit, design en prestaties. De oventechnologie komt rechtstreeks voort uit de professionele wereld. Een absolute blikvanger in het ovengamma is de Duo-stoomoven, een technologische innovatie die met talrijke al dan niet gecombineerde kook- en stoomfuncties een professioneel én gezond resultaat garandeert.

Pure stoomfunctie versus duo-stoomfunctie

In de eerste plaats moet er dus een onderscheid gemaakt worden tussen de ‘pure stoomfunctie’ en de ‘duo-stoomfunctie’. Bij het pure stomen wordt het gerecht gekookt bij een relatief lage temperatuur (onder de 100°C). Ideaal voor groenten en vis, want het voedsel bewaart veel beter zijn natuurlijke structuur en kleur, alsook het vitaminegehalte. Er gaat weinig vocht verloren en door de snelle garing is de kooktijd beperkt.

Heel anders is de duo-stoomfunctie. Het kookproces speelt zich af op verschillende temperatuurniveaus (tot 230°C), waarbij oververhitte stoom gecombineerd wordt met traditionele ovenwarmte. Het resultaat is verbluffend. De moeilijkste vleessoorten, vis en gevogelte blijven sappig en mals door de ‘natte stoom’, terwijl de ‘droge stoom’ voor een uiterst gelijkmatige bruining, knapperige korst én een perfecte presentatie zorgt. De smaak en vorm blijven maximaal gevrijwaard, bij een minimaal verlies aan massa of vocht. Het duo-stoomsysteem is ook erg geschikt voor de bereiding van gevulde groenten, brood, aardappelen ...

Drie ovens in één

Hoe ingenieus en geavanceerd deze technologie ook is, zo eenvoudig is zij in gebruik. Dankzij de voorgeprogrammeerde cycli voor vlees, vis, gevogelte of groenten, wordt het instellen van de juiste toepassing kinderspel.

De duo-stoomoven integreert eveneens professionele traditionele ovenfuncties, zodat dit apparaat in feite drie ovens in één is. KitchenAid biedt een standaard en – als enige op de markt - een zelfreinigende (pyrolytische) versie aan.

DUO-STOOMOVEN Standaard KOSS 6610

- 8 ‘duo’ stoom-kookfuncties
- 1 ‘pure’ stoomfunctie (met stoomaccessoire)
- 11 professionele bakfuncties:
5 voor patisserie: croissants, biscuitgebak, cake, zandkoekjes ...
6 voor bakkerij: brood, pizzabodems, focaccia ...
- 5 traditionele braadfuncties: statische boven- en onderwarmte, hete lucht, grill, turbo-grill.

Verdere functies en eigenschappen:
- 10 speciale functies lage temperatuur: Deze functies voor ‘slow cooking’ zijn normaal enkel in professionele keukens voorhanden en maken de oven extra veelzijdig. Ook voor ontdooien, deeg rijzen, drogen van groenten en fruit ...
- Kerntemperatuurmeter: Controleert permanent de binnen- en buitentemperatuur van het gerecht. Gedaan met te gare of niet doorbakken gerechten.
- EasyClean anti-vingerafdruk roestvrij en krasbestendig staal
- Cool Door-systeem met 3 lagen luchtdicht volglas: maximale veiligheid voor u en uw kinderen
- Handbescherming
- Kinderbeveiliging
- Inhoud: 52 l.
- Energielabel A
- Prijs: 2699 euro

DUO-STOOMOVEN Pyrolytisch KOSP 6610

De enige duo-stoomoven met pyrolysefunctie op de markt. Hij heeft alle eigenschappen van de standaardversie, maar is zelfreinigend dankzij de pyrolysecyclus. Hierbij worden vet en restjes bij een temperatuur van 500°C verast en daardoor heel gemakkelijk met een natte spons te verwijderen. Dat betekent minder tijdverlies met schoonmaken en meer tijd voor het creatievere werk. Vanwege de hogere temperatuur bestaat het Cool Door-systeem in de pyrolytische uitvoering uit 4 lagen geventileerd volglas.
- Prijs: 2999 euro

Verdere functies en eigenschappen:
- 10 speciale functies lage temperatuur: Deze functies voor ‘slow cooking’ zijn normaal enkel in professionele keukens voorhanden en maken de oven extra veelzijdig. Ook voor ontdooien, deeg rijzen, drogen van groenten en fruit ...
Build for Life