Bedrijfsnieuws

Breijer Bouw ziet orderportefeuille leegstromen

De orderportefeuille van Breijer Bouw te Rotterdam loopt snel leeg. De omzet zal in 2011 naar verwachting 15% tot 20% lager zijn dan de 150 miljoen euro die vorig jaar werd gerealiseerd. Vorig jaar nam de omzet af met 4,5%. De winst daalde in 2010 van 5,5 naar 3 miljoen euro.

Hans Gennissen, bestuursvoorzitter van moedermaatschappij Facilicom, verwacht dat vooral het projectendeel een forse terugslag incasseert. Een aantal projecten loopt door tot volgend jaar maar andere projecten worden dit jaar nog opgeleverd. Breijer Bouw verlegt zijn aandacht naar contractonderhoud, ofwel het volledige onderhoud van gebouwen voor bedrijven. Momenteel voert Breijer Bouw die taak uit voor onder meer Philip Morris, Vopak en veel gemeenten. Vorig jaar werd de omzet enigszins op peil gehouden door twee grote projecten, te weten de renovatie van de panden van de Raad van State en de bouw van het belastingkantoor te Doetinchem.

In 2010 moest het bedrijf 30 tot 50 banen schrappen. Naar verwachting zullen er in 2011 15 plaatsen verdwijnen en dat geschiedt via natuurlijk verloop.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life