Breevast verhuurt 65.000 m2 aan Belgische Federale Politie

  BE   16 december 2010 Bron: PropertyNL
Vastgoedontwikkelaar en -belegger Breevast heeft groen licht gekregen om een van de grootste verhuurcontracten in BelgiŽ sinds jaren af te sluiten. De Ministerraad van de Belgische federale regering heeft op 15 december haar goedkeuring gegeven aan het huren van 65.000 m2 door de Regie der Gebouwen ten behoeve van de Federale Politie. De Belgische Federale Politie gaat haar diensten samenvoegen in een groot complex op de site van het RAC in Brussel, het vroegere Rijksadmin

Het RAC, gelegen naast de Financietoren, is een project van Breevast (60%) en Immobel (40%) en zal ingrijpend en duurzaam worden herontwikkeld ten behoeve van de Federale Politie. Breevast is eveneens eigenaar van de Financietoren; dit pand van circa 200.000 m2 is in de afgelopen jaren herontwikkeld ten behoeve van de huisvesting van een aantal diensten van de Belgische overheid op basis van een langlopende huurovereenkomst tot 2034.

De eerste fase van het project RAC betreft de volledige herontwikkeling van 65.000 m2, die op basis van een langlopende huurovereenkomst van 18 jaar zal worden gehuurd ten behoeve van de Federale Politie. Breevast en Immobel hebben reeds een bouwvergunning voor die eerste fase. Ze voeren thans de laatste sloopwerkzaamheden uit. Normaal gesproken kan er in het eerste kwartaal van 2011 worden aangevangen met de bouw. Deze eerste fase van het RAC wordt naar verwachting medio 2013 opgeleverd. De eerste fase ontwikkeling van 65.000 m2 maakt deel uit van de totale herontwikkeling van de RACBELAIR site van circa 150.000 vierkante meter. De herontwikkeling zal duurzaam geschieden met inachtneming van de BREEAM standaarden voor duurzaamheid.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo