Isolatie

Breed aanbod isolatieoplossingen in de kijker op BIS-beurs

Als allround referentie in afbouwmaterialen bekleedt Knauf een speciale plaats in de wereld van energiezuinig bouwen. Door de expertise in verschillende disciplines heeft Knauf het grote voordeel oplossingen in hun onderlinge samenhang te kunnen perfectioneren. Op het vlak van thermische en akoestische isolatie is de Knauf groep dan ook de partner bij uitstek. Op de BIS-beurs kan de bezoeker zich uitgebreid laten informeren over het hele gamma. Een greep uit het aanbod.

GEVELISOLATIE - KNAUF EPS 032: DE BESPARENDE GEVEL
Een volledige ‘schil’ met polystyreenplaten waarborgt een uitstekende thermische isolatie in winter én zomer. Knauf EPS 032 (λ = 0,032 W/m.K) is een grijze plaat van 1000 x 500 mm uit geëxpandeerd polystyreen met grafiet. De isolatieplaat in dikten van 60 tot 200 mm is op aanvraag verkrijgbaar in grotere diktes tot 400 mm. Om een perfect sluitend systeem te verkrijgen, zijn de twee langste boorden van het paneel voorzien van een tand- en groefsysteem. Speciaal voor lage-energie- of passiefwoningen kan aan de basis van de gevel het Quix XL-element van polystyreen - afgewerkt met een keramische plaat - het metalen aanzetprofiel vervangen om elke mogelijke koudebrug uit te sluiten. Het geheel kan afgewerkt worden met de nieuwe SM 700 PRO, die eveneens dienst doet als kleef- en wapeningsmortel.

SPOUWISOLATIE - SUPAFIL, INBLAASWOL VOOR SPOUWMUREN
Oudere woningen hebben nog heel vaak ongeïsoleerde spouwmuren, maar die kan je perfect na-isoleren met de performante inblaaswol SUPAFIL van Knauf Insulation. Deze glaswol heeft de hoogste isolatiewaarde (λ = 0,034 W/m.K) van alle minerale inblaaswollen. Supafil zorgt vanaf dag één voor een terugwineffect. Zo zorgt de glaswol voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, met als gevolg een efficiënte energiebesparing én meer wooncomfort. Binnenwanden voelen niet meer koud aan, binnenruimtes krijgen een gematigde temperatuurverdeling. Het materiaal wordt toegepast door gespecialiseerde aannemingsbedrijven. Op regelmatige afstanden worden in de voegen gaten geboord, de isolatie ingeblazen en de opening achteraf met mortel gedicht. Snel, proper en efficiënt. Supafil is geschikt voor renovaties en nieuwbouw, maar ook voor houten constructies. Supafil levert een belangrijke bijdrage tot een betere binnenluchtkwaliteit, getuige de Eurofins Indoor Air Comfort-certificering.

VOOR DAKEN EN ZOLDERS - GLASWOL TI 132U (λD = 0,032 W/m.K), METECOSE® TECHNOLOGY
Een niet-geïsoleerd dak is verantwoordelijk voor 30% van alle warmteverlies en dus ook voor een gepeperde energiefactuur. Om dit tegen te gaan, is er nu ook de dakisolatie TI 132U die net als alle andere glaswolproducten van Knauf Insulation volgens de nieuwe bindmiddeltechnologie geproduceerd wordt. Knauf Insulation bracht als eerste een uniek bindmiddel op de markt die voor 100% uit natuurlijke of gerecycleerde grondstoffen bestaat. De typisch bruine kleur zonder kunstmatige kleurstoffen is dan ook een garantie dat de gebruiker met het echte glaswol met ECOSE Technology te maken heeft. Er zitten geen formaldehyde, fenol, acrylaten of andere bleekstoffen meer in. Glaswol met ECOSE Technology biedt nog andere voordelen. Zo heeft het zachte materiaal geen irriterend effect op de huid, is het geurloos en eenvoudig te snijden. Handig zijn ook de snijmarkeringen om de 10 cm en vooral de grote zijwaartse elasticiteit, waardoor het product zich zonder verdere bevestigingen vanzelf tussen de daksparren klemt. Met Euro brandklasse A1. Onbeklede glaswol met ECOSE Technology levert een belangrijke bijdrage tot een betere binnenluchtkwaliteit, getuige de Eurofins Indoor Air Comfort-certificering.

TP 138 VOOR HELLENDE DAKEN
Deze onbeklede, halfharde plaat biedt hoge thermische prestaties (λ = 0,032 W/m.K) en werd speciaal ontwikkeld voor hellende daken. Geschikt voor zowel nieuwbouw of renovatie, kan de plaat als eerste laag (tussen de kepers) tot tegen het dampopen onderdak en als tweede laag gebruikt worden. Met Euro brandklasse A1 en een grote mechanische sterkte. De dakisolatie TP 138 is net als alle andere glaswolproducten van Knauf Insulation volgens de nieuwe bindmiddeltechnologie geproduceerd. Knauf Insulation bracht als eerste een uniek bindmiddel op de markt die voor 100% uit natuurlijke of gerecycleerde grondstoffen bestaat. De typisch bruine kleur zonder kunstmatige kleurstoffen is dan ook een garantie dat de gebruiker met het echte glaswol met ECOSE Technology te maken heeft. Er zitten geen formaldehyde, fenol, acrylaten of andere bleekstoffen meer in. Glaswol met ECOSE Technology biedt nog andere voordelen. Zo heeft het zachte materiaal geen irriterend effect op de huid, is het geurloos en eenvoudig te snijden. Onbeklede glaswol met ECOSE Technology levert een belangrijke bijdrage tot een betere binnenluchtkwaliteit, getuige de Eurofins Indoor Air Comfort-certificering.

VOOR HOUTSKELETBOUW - NATUROLL 032
De onbeklede glaswolrol Naturoll 032 (λ = 0,032 W/m.K) heeft speciale troeven voor toepassing bij houtskeletbouw. De rolbreedte stemt namelijk overeen met de gangbare tussenafstanden (400 en 600 mm), wat een eenvoudige verwerking zonder verspilling mogelijk maakt. De laterale stijfheid zorgt dan weer voor een plaatsing zonder bijkomende bevestiging. Met Euro brandklasse A1. De glaswolisolatie Naturoll 032 is net als alle andere glaswolproducten van Knauf Insulation volgens de nieuwe bindmiddeltechnologie geproduceerd. Knauf Insulation bracht als eerste een uniek bindmiddel op de markt die voor 100% uit natuurlijke of gerecycleerde grondstoffen bestaat. De typisch bruine kleur zonder kunstmatige kleurstoffen is dan ook een garantie dat de gebruiker met het echte glaswol met ECOSE Technology te maken heeft. Er zitten geen formaldehyde, fenol, acrylaten of andere bleekstoffen meer in. Glaswol met ECOSE Technology biedt nog andere voordelen. Zo heeft het zachte materiaal geen irriterend effect op de huid, is het geurloos en eenvoudig te snijden. Onbeklede glaswol met ECOSE Technology levert een belangrijke bijdrage tot een betere binnenluchtkwaliteit, getuige de Eurofins Indoor Air Comfort-certificering.