Algemeen

Brede waaier opleidingen en infosessies in West-Vlaanderen

De opleidingsagenda van de Confederatie Bouw West-Vlaanderen staat voor het komende najaar aardig volgeboekt. In de kantoren van de Confederatie Bouw te Brugge en Kortrijk kan u dit najaar terecht voor een brede waaier aan opleidingen en infosessies, hieronder alvast een greep uit het aanbod. Gedetailleerde info over alle opleidingen en infosessies vindt u terug op de website www.confederatiebouw.be/westvlaanderen of telefonisch via 056/26 81 50.

Avondopleiding motivatie- en gesprekstechnieken

De Confederatie Bouw West-Vlaanderen organiseert op donderdagen 6, 13 en 20 november een avondopleiding “Motivatie- en gesprekstechnieken” te Kortrijk. Het doel van deze opleiding is de communicatie binnen de onderneming efficiënter te laten verlopen door het aanleren van diverse technieken en vaardigheden (gericht naar personen met een leidinggevende functie). Volgende punten komen ondermeer aan bod: coachingtechnieken, feedback geven, kritiek geven, assertiviteit, … .

Dagopleiding planlezen voor gevorderden

In de Confederatie Bouw te Brugge kan u op donderdag 16 oktober van 8u30 tot 17u30 de opleiding “Planlezen voor gevorderden” volgen. Tijdens deze opleiding wordt de samenhang tussen de verschillende plannen nader bekeken. De oefeningen vertrekken van de grondplannen met daarop de detailtekeningen geplaatst. Ook het lezen van wapeningsplannen, legplannen en andere techniekplannen komen aan bod tijdens deze opleiding.

Dagopleiding opstellen van een veiligheids- en gezondheidsplan

Op woensdag 8 oktober te Brugge of dinsdag 18 november te Kortrijk kan u telkens van 8u30 tot 17u00 de opleiding “Opstellen van een veiligheids- en gezondheidsplan” volgen. Tijdens deze opleiding krijgt u praktische tips over de inhoud van een V&G plan, die voor elke bouwplaats opgemaakt moet worden, en leert u hoe u uw eigen V&G- plan kan opstellen en bijhouden.

Bedienden (PC 218) volgen bovenstaande opleidingen gratis (opleidingskost wordt betaald door CEVORA).Meer info, deelnameprijzen en mogelijkheid tot inschrijving vindt u terug op de website www.confederatiebouw.be/westvlaanderen of telefonisch via 056/26 81 50.

Sociaal Platform

Op donderdagnamiddag 25 september wordt in Kortrijk voor de derde keer het sociaal platform West-Vlaanderen georganiseerd. Tijdens het sociaal platform krijgt u informatie over actuele sociale thema’s, dit keer staat o.a. de CAO 2008 – 2009, zaterdagwerk en mobiliteit op de agenda. Tijdens het sociaal platform krijgen de deelnemers de kans informatie en praktijkervaringen uit te wisselen met collega’s. Deelname aan het sociaal platform is gratis voor leden van de Confederatie Bouw.
Build for Life