Vastgoed

Breda is aantrekkelijk als vestigingsplaats

Breda is aantrekkelijk als vestigingsplaats voor grote bedrijven vanwege de goede bereikbaarheid en de lagere kantoorkosten dan in de Randstad. Onder meer Samsung, Toshiba, Stimorol, Scania, Texaco en General Motors hebben zich in Breda gevestigd.
De stad bevindt zich in de ruit van de vier grote snelwegen A16, A27, A58 en A59. Cees Nuijten, verbonden aan de regionale ontwikkelingsorganisatie voor West-Brabant Rewin, stipt aan dat Breda tevens in het midden van de economische as van de Benelux ligt. De A16 is enkele jaren geleden verbreed van twee naar drie banen. Later dit jaar krijgt Breda aansluiting op de hogesnelheidslein. Via de hsl worden de steden Den Haag, Rotterdam, Breda, Brecht, Antwerpen, Mechelen en Brussel verbonden.

Texaco heeft in 2009 zijn kantoren te Rotterdam en Brussel gesloten, en een nieuw kantoor geopend aan de A16 in Breda. Dit samenvoegen van Nederlandse en Belgische hoofdkantoren noemt Rewin `Beneluxeren`. Projectontwikkelaar Dennenborgh uit Bilthoven bouwt vijf hoogwaardige kantoren aan de Princenhagenlaan in Breda. Aldaar wordt ook het Logistiek Topinstituut gerealiseerd.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt