Algemeen

Branchevereniging Romazo Rolluiken wil meer erkenning

De branchevereniging Romazo Rolluiken wil meer erkenning voor de rol die rolluiken kunnen spelen in de beveiliging van een pand. In de vereniging zijn 22 bedrijven vertegenwoordigd. Ze zijn samen goed voor 65% tot 75% van de markt.

Rob van Dullemen, voorziter van de technische commissie van Romazo, stelt dat beveiligingsrolluiken een goede beveiliging bieden tegen inbraak en vandalisme. Toch vormen rolluiken een beperkt onderdeel van de beveiligingsbranche. Elektronische beveiliging krijgt meer aandacht, terwijl daarmee slechts signalering plaatsvindt. Rolluiken moeten aan strikte eisen voldoen op het gebied van constructie en montage. Het moet voor dieven onmogelijk zijn om het rolluik met een koevoet open te breken. In winkelstraten moeten de luiken transparant zijn, anders heeft de straat `s avonds bij het neerlaten van de luiken een spookachtige sfeer.

Romazo Rolluiken heeft de rolluikenmatrix ontwikkeld waarmee aan de hand van bouwkundige gegevens en wensen over het type rolluik een product kan worden gekozen.

Gebaseerd op: Metaal en Techniek
Build for Life