Interieur

Bram Boo verkozen tot designer van het jaar

Bram Boo, zoon van kunstschilder Bram Bogart, werd door een jury, gevormd door de Interieur Foundation, Design museum Gent, Grand-Hornu Images en de magazines Weekend Knack en Weekend Le Vif verkozen tot designer van het jaar.

Deze Belgische designer, geboren in 1971 in onze hoofdstad, begon uit noodzaak zijn eigen meubels te ontwerpen. Zijn ontwerpproces vertrekt vanuit de functie, of beter de samengestelde functies van alledaagse voorwerpen. Hij gaat daarbij af op zijn gevoel en laat zich leiden door toevalligheden. Hij verstoort de bekende werkelijkheid en dwingt je de dingen anders te bekijken, ja zelfs je gewoontes te herzien.

Echter, verandering stoot vaak op weerstand. Bij een ontwerper die zich laat leiden door zijn gevoel, is het dan ook niet vreemd dat zijn designs emoties oproepen. Vaak is dat verrassing, maar nu en dan onbegrip. Soms moet je meermaals kijken om zijn ontwerpen te verstaan. Zijn eigen hoek-en-kantstijl, waar hij weliswaar zijn eigen draai aan geeft, is humoristisch. Maar niet iedereen smaakt de knipoog in Brams prettig gestoorde vormenspel.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be