Bouwunie organiseert opleidingen dimensionering vloerverwarming

  BE   17 mei 2018 Bron: Bouwunie
Bouwunie organiseert opleidingen dimensionering vloerverwarming
Foto: Shutterstock
Hoe wordt vloerverwarming in een woning gedimensioneerd? Of in een klein appartementsgebouw? Dat is niet altijd even makkelijk. Installateurs moeten met verschillende parameters rekening houden.

In deze opleiding belichten we het ABC van een goed gedimensioneerde vloerverwarming met aandacht voor het verschil in temperatuurregimes bij verwarming met een cv-ketel en bij verwarming met een warmtepomp. We staan stil bij de berekening van buisdiameter, druk, buislengte en vermogen. En hoe zit dat nu bij renovaties? In deze opleiding krijgt de installateur de nodige tools en onmisbare know how mee om er zelf mee aan de slag te gaan. Hij/zij krijgt dit verder onder de knie via enkele concrete oefeningen.

De opleiding is bedoeld om installateurs verwarming en hun technische medewerkers een groter inzicht te verschaffen in het correct dimensioneren van kleinere vloerverwarmingsprojecten.
Onze docent Paul De Schepper geeft in 2 halve dagen de belangrijkste aandachtspunten mee.

Deze opleiding van Bouwunie wordt gegeven op 2 locaties : bij Adequat in Melle op dinsdagen 5 en 12 juni en bij Desco in Wijnegem op woensdagen 6 en 13 juni. Ze kan betaald worden met de kmo-portefeuille (DV.O212324) en voor arbeiders PC 124 is er een tussenkomst voorzien via Constructiv. GeÔnteresseerden kunnen inschrijven op www.bouwunie.be/activiteiten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo