Algemeen

Bouwunie mag 50 kaarsjes uitblazen

Bouwunie verenigt sinds 1959 de zelfstandigen en kmo’s uit de diverse deelsectoren uit de bouw in één sterke unie en komt overal op voor hun belangen. De mensen die het te bewandelen pad voor Bouwunie sinds het begin uittekenen, zijn aannemers, bedrijfsleiders die hun eigen centen in hun onderneming gestoken hebben, die daarmee risico's lopen en iets willen creëren. Bouwunie werkt al vijftig jaar hecht samen met Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers.

Een specifiek doelpubliek, specifieke accenten en specifieke standpunten. Dit komt ook duidelijk tot uiting in alle overlegorganen (paritair comité bouw, sectorfondsen voor bestaanszekerheid, veiligheid en opleiding, Serv-commissies, ...) waarin Bouwunie trouwens dé spreekbuis van de zelfstandigen en de kmo's uit de bouw is.

Met meer dan 8.000 leden is een goede structuur noodzakelijk. De groei van Bouwunie is te danken aan de eigenheid van deze structuur, gekenmerkt door flexibiliteit, snelheid, bereikbaarheid en vooral een democratische ingesteldheid.

De onbaatzuchtige en doorgedreven inzet van de talrijke bestuursleden, aangevuld met de jarenlang opgebouwde knowhow en expertise van de Bouwunie-medewerkers, dragen al 50 jaar bij tot het succes van Bouwunie.

Bouwunie kijkt tevreden om en blikt met nog meer enthousiasme en frisse ideeën vooruit.
2009 is dan ook een feestjaar ! Vijf prachtige evenementen, een jubileumboek en tal van verrassingen geven de Bouwunie-werking dit jaar een gouden randje.

Noteer alvast volgende data:
- vrijdag 6 februari: Gouden Baksteen in Gent
- zaterdag 25 april: Nacht van de Bouw in Antwerpen
- zaterdag 29 augustus: Familiedag in Bokrijk
- zaterdag 10 oktober: Feestelijk Banket in Brussel
- zaterdag 12 december: Congres over “de optimale dimensie van het bouwbedrijf” in Brugge
De partners van Bouwunie voor deze feestelijkheden zijn Wienerberger, Bulex, Federale Verzekering en ADMB.
Build for Life