Nieuwbouw

Bouwsector is momenteel ongunstig voor uitzendbedrijven

Uitzendbedrijven in de bouw hebben het al geruime tijd lastig. Bart Withagen, algemeen directeur van uitzender Bouwgenius, verklaart dat 2010 een jaar van stilstaan was. Toch ziet hij 2011 met optimisme tegemoet. Weliswaar duurt het nog even voordat het niveau van 2007 wordt bereikt, maar de markt krabbelt weer op. Hij verwacht dat de orderportefeuille vanaf april of mei aantrekt.

Thomas Jansen, lid van het managementteam van uitzender DIT Bouw en Techniek, constateert dat vooral december 2010 ongunstig was. Dat hangt samen me de vorst. Over het geheel genomen was 2010 beter dan 2009. Hij verwacht geen schokkende veranderingen in de sector. Uitzendbedrijven zijn echter vroegcyclisch, dus zodra de bouw aantrekt zullen ze het als eerste merken.

De branchevereniging voor detacheerders ABU meldt dat de uitzendbranche vorig jaar is gegroeid. Woordvoerder Remco Icke zegt dat de vraag naar uitzendpersoneel toenam in zowel de techniek- als industriesector. Volgens Withagen werd een timmerman vroeger gedurende één jaar bij zo`n vier bedrijven ondergebracht. Nu zijn de contracten korter, waardoor hij bij tien bedrijven werkzaam is.

Gebaseerd op: Cobouw