Interieur

Bouwmarkt wordt steeds meer concurrent van woonzaken

De bouwmarkt wordt steeds meer een concurrent van woonzaken zoals meubelverkopers en interieurinrichters. Die verwachting uit het ING Economisch Bureau in de eerste rapportage over 2011. Het ING Economisch Bureau denkt dat de bouwmarkten zich dit jaar zullen gaan bewijzen door onder meer grotere winkels te bouwen om een beter woonaanbod te kunnen tonen.

De verwachting is dat de bouwmarkten onder meer met woonaccessoires en meubels zullen uitpakken. Dat het bureau verwacht dat de bouwmarkten terrein zullen veroveren op de meubelzaken, wordt ook gebaseerd op andere zaken. Zo kan een verbetering van het eigen rendement bereikt worden door de eigen logistieke processen te verbeteren en meer aandacht te geven aan category management. Door producten bij elkaar te zetten omdat het voor de klant praktischer is, zal de bouwmarkt kunnen groeien.

Voor 2011 verwacht het ING Economisch Bureau een omzetherstel van 1,5% voor de bouwmarkten. Door het nog matige consumentenvertrouwen is een grotere stijging nog niet mogelijk. Door de slechte woningmarkt kan de groei dan ook verklaard worden door het feit dat mensen investeren om hun huidige woning in goede staat te houden.

Gebaseerd op: Meubel