Algemeen

Bouwinnovatie reikt prijzen uit

Bouwinnovatie reikt prijzen uit
Atelier Interdesign
Naar jaarlijkse gewoonte trokken drie jury’s op de openingsdag van Bouwinnovatie over de beurs om het meest energievriendelijke aanbod, het meest innovatieve prijs en de mooiste stand te zoeken. De laureaten zijn respectievelijk: Ecomat, Ventilation Company en Afwerkingsbedrijf Schoeffaers Ronny. Ze kregen hun prijs uitgereikt op de Bouwreceptie die dit jaar weer 350 bouwprofessionelen naar Hasselt bracht.

Prijs van Dubolimburg
Ecomat
De Dubolimburg-prijs ging naar Ecomat bvba. De vakjury van specialisten in duurzaam bouwen oordeelde dat Ecomat voldoet aan de criteria van Dubolimburg: rentabilitiet (prijs/kwaliteit) en het evenwicht tussen economische, ecologische en sociale aspecten. Ecomat draagt het thema van deze beurs ‘Invest for life’ op allerlei manieren uit en draagt ook de dienstverlening m.b.t. duurzaamheid uit door het organiseren van workshops, advies op maat, etc.

Architectenprijs
De architectenjury koos Ventilation Company uit Bilzen met zijn Solar Bricks tot meest innovatieve idee. De architectenjury hield hierbij rekening met twee criteria: de bouwkundige kwaliteiten en de promotionele aanpak.

Persprijs
Schoeffaers Ronny
De persjury nomineerde drie standhouders: Afwerkingsbedrijf Schoeffaers Ronny, DuboLimburg (zie foto onder) en Atelier Interdesign (zie bovenste foto). Hun lauwerkrans ging uiteindelijk naar Afwerkingsbedrijf Schoeffaers Ronny omwille van zijn intrigerend minimalistische stand die op een beperkte oppervlakte de juiste sfeer weet te zetten. De bezoeker wordt door twee deurbrede openingen naar binnen gezogen, waar hij in een totaal andere wereld terechtkomt.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de Bouwreceptie op het slot van de Dag van de Professional. Deze Bouwreceptie is de ontmoetingsplaats voor de bouwprofessionelen en de standhouders in de marge van de beurs Bouwinnovatie.


DuboLimburg
Build for Life