Algemeen

Bouwend Nederland organiseert Bouworiëntatiedagen

Voor de tweede keer organiseert Bouwend Nederland samen met Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool en Hogeschool Zuyd, de Bouworiëntatiedagen. De Bouworiëntatiedagen zijn een gecombineerde korte stage van een dag bij een bouwbedrijf en twee dagen theorie op school. Deden er vorig jaar nog 47 bedrijven mee die werden bezocht door 500 eerste jaars HBO-studenten Bouwkunde, Civiele Techniek en Bouwtechnische Bedrijfskunde, dit jaar stellen 65 projecten hun poorten open en worden er meer dan 650 leerlingen verwacht.

Het doel van de Bouworiëntatiedagen is om eerstejaars HBO-studenten in een vroeg stadium kennis te laten maken met de praktijk van de bouw. Ieder jaar studeren er in regio zuid gemiddeld 350 studenten Bouwkunde of Civiele techniek af van het HBO. Slechts een derde deel daarvan kiest voor de uitvoerende bouw. Uit onderzoek blijkt dat jongeren de mogelijkheden in de uitvoerende bouw onvoldoende kennen.

Woensdag 8 oktober hebben 7 projecten in Zeeland meegedaan aan de Bouworiëntatiedagen. Ruim 60 leerlingen hebben op een eendaagse stage een beeld gekregen van de dagelijkse praktijk in de bouw. Dinsdag 14 oktober en woensdag 12 november worden de Bouworiëntatiedagen respectievelijk in Brabant en Limburg georganiseerd.
Build for Life