Algemeen

Bouwbedrijf Groep H ondersteunt minivoetbaltoernooi

Op 17 november 2007 organiseert het Buurtcomité Huyzentruyt in Spiere-Helkijn een minivoetbaltoernooi met zes ploegen. De voetballers spelen met de officiële wedstrijduitrustingen van SV Zulte Waregem. Daarvoor zorgt Groep H, het moederbedrijf van Woningbouw Huyzentruyt en de hoofdsponsor van SV Zulte Waregem. De minivoetbalploeg FC Wijk Huyzentruyt speelt straks dus in eerste klasse, wat hun uitrusting betreft.

Als er in Spiere gesproken wordt over de wijk Huyzentruyt, weet iedereen om welke straten het gaat. Alle huizen - in totaal een 50-tal woningen in de Wilgenstraat en de Rozenstraat - zijn er gebouwd door Woningbouw Huyzentruyt, één van de 5 dochterbedrijven van Groep H. Toen de bewoners van de wijk een buurtcomité oprichtten, lag het voor de hand dat deze de naam 'Buurtcomité Huyzentruyt' kreeg. "Met het buurtcomité willen we 2 à 3 activiteiten per jaar organiseren voor alle bewoners van de wijk", zegt Stephan Vauterin, ondervoorzitter van het buurtcomité. "Na een barbecue en een wandeltocht tijdens de zomermaanden, organiseren we nu een minivoetbaltoernooi tussen de verschillende straten van de wijk."

Groep H, hoofdsponsor van SV Zulte Waregem, ondersteunt de nieuwe minivoetbalploeg. In samenwerking met het bestuur van de eersteklasseploeg heeft de bouwgroep uit Beveren-Leie de officiële wedstrijduitrustingen van SVZW van vorig seizoen overhandigd aan het buurtcomité.
"Wij zijn als bouwbedrijf bijzonder fier op het initiatief van het Buurtcomité Huyzentruyt in Spiere en willen graag ons steentje bijdragen. Het is leuk om te weten dat gezinnen die voor Groep H kiezen, zich engageren voor de sport en voor sociale activiteiten", zegt Yves Verbeke, marketingmanager van Groep H. "Sociale contacten raken steeds meer op de achtergrond. In veel gevallen weet men amper nog wie er in de straat woont, laat staan dat er gezamenlijke activiteiten zijn. Wij zullen het buurtcomité Huyzentruyt blijven steunen waar en hoe we kunnen. Het spreekt voor zich dat wij erop rekenen dat FC Wijk Huyzentruyt mooie sportieve resultaten neerzet. Wij wensen hen alvast veel succes", aldus Yves Verbeke.
Build for Life