Architectuur

Bouw van CO2-vrij huis voor COP26 in volle gang

Bouw van CO2-vrij huis voor COP26 in volle gang
Van 2 tot en met 4 november zijn Architecture Today en Medite Smartply aanwezig in het COP26 House op de VN-conferentie over klimaatverandering in Glasgow. Hier bieden zij een programma met evenementen aan die dieper ingaan op kwesties rond duurzaamheid en klimaatactie.

Bouwen aan de toekomst

Het COP26 House laat een eenvoudige en betaalbare manier zien om huizen te bouwen die bijdragen aan minder uitstoot van CO2. Het huis is ontworpen door Peter Smith van Roderick James Architects en gebouwd door Beyond Zero Homes. De constructie is gebaseerd op een raster van 1,2 m. Hierdoor is prefabricatie, en het bevestigen van platen, eenvoudiger. Tegelijkertijd worden de potentiële emissies van de constructie zo nog verder verlaagd.

Het COP26 House is ontworpen met aandacht voor ecologische en sociale impact, gebruiksprestaties, hergebruik van materialen en betaalbaarheid. De woning kan aan het einde van de levensduur eenvoudig worden gedemonteerd om materialen te hergebruiken of te recyclen. Na COP26 wordt de woning opgebroken tot de originele 1,2 meter brede platen. Daarna zal de woning in zijn geheel vanuit het centrum van Glasgow naar het nieuwe thuis in de buurt van Aviemore worden vervoerd.

Meerdaags programma

Daarnaast zullen Architecture Today en Medite Smartply een doorlopend programma van gesprekken en discussies hosten. Tijdens het meerdaagse programma bespreken experts uit de industrie manieren om de praktijk opnieuw vorm te geven en zo de klimaatuitdagingen aan te pakken. Het evenement begint op dinsdag 2 november met een live rondetafelgesprek waar experts debatteren over klimaatkwesties, waaronder duurzame voorbeelden en klimaatactivisme.

Chris King, Managing Director bij Medite Smartply:

"We zijn verheugd om samen te werken met Architecture Today om een reeks evenementen te organiseren in het langverwachte COP26 House. Dit gebouw toont niet alleen de toewijding van Medite Smartply om aan een duurzamere toekomst te bouwen. Het laat ook zien dat de producten en systemen die nodig zijn om de klimaatuitdagingen tegen te gaan, al voorhanden zijn.”

Ook interessant