Nieuwbouw

Bouw supermarkt UNStudio van start

Donderdag zal het officiële startsein worden gegeven voor de realisatie van een Supercoop supermarkt van circa 2400 m2 en een parkeergarage met circa 400 parkeerplaatsen op de voormalige Gammalocatie in Spijkenisse. Het wordt de eerste Supercoop supermarkt in Zuid-Holland. Naar verwachting zal de officiële opening plaatsvinden in het najaar van 2011.

De realisatie van de supermarkt en parkeergarage maakt deel uit van de ontwikkeling van het centrumproject Stadsplein, waarvoor in februari 2009 het officiële startsein is gegeven. Stadsplein omvat circa 12.500 m2 winkels en horeca, 154 woningen, een ondergrondse parkeergarage voor 750 auto’s en een nieuw plein. Stadsplein zal in september 2011 feestelijk voor publiek worden geopend.

Corio wordt eigenaar van de supermarktlocatie en de gemeente Spijkenisse van de parkeergarage. Corio is eveneens eigenaar van het winkelgebied Stadsplein en De Kopspijker. Gelijktijdig met de ontwikkeling van Stadsplein is Corio Vastgoed Ontwikkeling gestart met het renoveren en uitbreiden van winkelcentrum De Kopspijker. Op deze manier draagt Corio er zorg voor dat de twee winkelgebieden elkaar aanvullen.

Supercoop is één van de drie winkelformules van Coop Supermarkten. De formule Supercoop is in 35 plaatsen, verdeeld over heel Nederland, gevestigd. De vestiging in Spijkenisse is de eerste in Zuid-Holland.

Het concept van het Stadsplein is van T+T Design uit Gouda, het in-house ontwerpbureau van Multi Vastgoed, en het ontwerp is van de Nederlandse architect Sjoerd Soeters van Soeters van Eldonk architecten uit Amsterdam. UNStudio is verantwoordelijk voor het ontwerp van het supermarktgebouw en de parkeergarage.