Nieuwbouw

Bouw heeft weinig interesse in verborgen camera's

Bouwbedrijven hebben nauwelijks belangstelling voor het inzetten van verborgen camera`s op de bouwplaats om hun bezittingen te beschermen. Dit stelt beveiligingsonderneming Alarmrent. Volgens directeur Govert Steyn zijn verborgen camera`s een rage bij mkb-bedrijven.

`Ze worden bij ons ingehuurd om medewerkers die een greep in de kassa doen op heterdaad te kunnen betrappen, maar bouwbedrijven hebben daar nauwelijks last van.` Op de meeste bouwplaatsen is geen contant geld aanwezig en bovendien werken grote aannemers vaak met onderaannemers. Deze nemen diefstalgevoelige spullen als gereedschap meestal mee naar huis. `De hoofdaannemer heeft er dus geen belang bij om verborgen camera`s op te hangen.`

De resultaten van de Monitor Criminaliteit Bedrijfsleven uit 2009 laten hetzelfde zien. Uit het onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum onder ruim 5.000 aannemers blijkt dat de bouw relatief weinig met diefstallen te maken krijgt. In 2009 werd gemiddeld 10% van de aannemers slachtoffer van diefstal, tegen 12% in 2004.

Gebaseerd op: Cobouw